Doorkomst Roparun Oud-Beijerland gaat definitief door

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Zaterdag 7 januari werd de doorkomst van de Roparun in Oud-Beijerland 2022 uitgeroepen tot de beste op de route Zuid. De doorkomst van 2023 was echter toen nog niet helemaal zeker vanwege het kostenplaatje. Inmiddels heeft de gemeente toegezegd om het doorkomstcomité hierbij ondersteuning te verlenen.

Doorkomst Roparun Oud-Beijerland 2022 is verkozen tot de beste doorkomst van de Roparun op de route Zuid. Deze prijs is goed voor een bedrag van € 22.000,– dat geschonken gaat worden aan 1 of meer goede doelen in Oud-Beijerland, de Hoeksche Waard of daaraan gerelateerd, die vallen binnen de doelstellingen van de Roparun.

Roparun 2023
In 2023 start de Roparun op zaterdag 27 mei; het wordt weer een Nederlandse route, maar wel verdeeld in een parcours door het noorden en een parcours in het zuiden van Nederland. Iedereen finisht weer in Rotterdam. . Op maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, komen de teams van de route zuid weer door Oud-Beijerland. Het was echter lange tijd onzeker of het weer zo’n grootse doorkomst zou worden omdat er een financieel probleem was.
Het comité gaat heel bewust niet actief op zoek naar sponsors.
“Er zijn zo ontzettend veel Roparunteams in de Hoeksche Waard die veel bedrijven benaderen voor sponsoring; we willen de teams daarom niet voor de voeten lopen door in diezelfde sponsorvijver te vissen; zij halen het geld op voor het goede doel en daar gaat het om. Uiteraard zijn sponsors altijd welkom, maar dan kunnen zij zich zelf bij ons melden”.

Een subsidieaanvraag bij de gemeente Hoeksche Waard kon niet gehonoreerd worden omdat het beleid voor de gebiedsmarketing nog net niet volledig is afgerond. Het comité is dan ook bijzonder blij en dankbaar dat wethouder Paul Boogaard zaterdagmorgen belde dat ondanks dat de gemeente, als tussenoplossing, heeft toegezegd een bedrag beschikbaar te stellen zodat er toch weer een mooie en feestelijke doorkomst georganiseerd kan worden.

Het doorkomstcomité heeft binnen 1 week heel veel waardering ervaren voor het werk dat ze doen. “De ene zaterdag ontvang je de eerste prijs als beste doorkomst namens de teams en de vakjury van de Stichting Roparun en de andere zaterdag zegt de gemeente financiële ondersteuning toe om de volgende doorkomst te organiseren. Dit geeft ons een enorme motivatie om er weer iets moois van te maken voor al die geweldige teams die zich inzetten voor het goede doel: de Roparun met als motto ‘Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. We gaan er weer iets moois van maken. We hebben Oud-Beijerland nu wel op de kaart gezet. Alle horecagelegenheden staan dan weer klaar om de bezoekers te ontvangen, maar wat zou het geweldig zijn als er ook veel winkeliers hun deuren openzetten. Dan zien de bezoekers die van heinde en verre komen echt wat ons mooie dorp te bieden heeft en hoe gezellig het hier is”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren