Militaire oefening op maandag 23 januari in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het 301 Sqaudron van de Luchtmacht oefende boven de Hoeksche Waard met twee Apache helikopters. Deze foto maakte fotograaf Jeffrey Groeneweg op de Buitendijk in Strijensas - Foto Archief.

Het ministerie van Defensie heeft ons geïnformeerd over een militaire oefening op maandag 23 januari in het westelijk deel van de Hoeksche Waard. Aan de oefening nemen 20 personen deel. Zij worden hierbij ondersteund door 2 legervoertuigen en 2 helikopters.

Algemene klachten

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade kunt u via e-mail contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade.

Heeft u door de oefening schade opgelopen?

Meld dit dan bij de sectie Claims van het Ministerie van Defensie. Dat kan via e-mail of schriftelijk via Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht (telefoonnummer 030 – 218 04 20). Vermeld daarbij de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, het soort schade enzovoort.

Informatie en meldingen vliegbewegingen

Defensie bereidt militaire oefeningen graag zorgvuldig voor, zo ook militaire vluchten. Dat is belangrijk voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgevingen waarin Defensie oefent. Vliegbewegingen worden zoveel als mogelijk gespreid over de diverse oefengebieden in Nederland. Daarnaast nemen zij deel aan oefeningen in het buitenland om het geluid en de belasting voor leefomgevingen te spreiden. Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Defensie begrijpt dat vliegbewegingen overlast kunnen geven. Op de website van Defensie leest u meer informatie over vliegbewegingen en oefeningen. Actuele informatie over (helikopter) vliegbewegingen deelt Defensie via Twitter: @dhcluchtmacht en @Kon_Luchtmacht.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren