Techniekmiddag ‘Lucht’ op basisschool ’t Kraaienest

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
't Kraaienest

Piershil – ’t Kraaienest organiseert meerdere keren per jaar een techniekmiddag voor groep 1 t/m 8. De kinderen ontdekken op deze manier de techniekaspecten rondom verschillende onderwerpen. Dit schooljaar zijn is het thema ‘Water’ al aan bod geweest en staan de thema’s ‘Geluiden’ en ‘Zintuigen’ nog op de planning. 

Vanmiddag werden er op ’t Kraaienest allerlei proefjes rondom het thema ‘Lucht’ uitgevoerd. Proefjes zijn eenvoudige experimenten met alledaagse materialen waarbij een fenomeen uit de natuurkunde, scheikunde of biologie wordt onderzocht.  Proefjes doen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Kinderen leren geschikte woorden en begrippen om over deze onderwerpen te kunnen praten. Ook verkennen ze hoe alledaagse voorwerpen en materialen kunnen worden gebruikt om proefjes mee te doen. De kinderen ervaren om met elkaar een proefje uit te voeren aan de hand van een stappenplan en leren bij een proefje voorspellen, verslagleggen en verklaren. Juf Christel: ‘De verwondering van de kleuters, is zo mooi om te zien’. 

Doordat alle kinderen in groepjes zijn verdeeld leren de kinderen ook met elkaar samenwerken en elkaar te helpen. Alle kinderen en leerkrachten hebben genoten tijdens deze middag én hebben nieuwe kennis opgedaan! ‘Dit is écht heel cool’, aldus Stef.  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren