2023 wordt een spannend en veelbelovend jaar voor BBB! Eerder zijn de lijsttrekkers van de 12 provinciale teams al gepresenteerd. Op 14 januari zijn alle lijsttrekkers van de 21 Waterschappen voorgesteld en alle kandidatenlijsten gepresenteerd.
Nadat in juni 2022 het BBB Bestuur besloot om mee te doen aan de verkiezingen van de Waterschappen op 15 maart 2023, is er veel water door de Nederlandse rivieren en beken gestroomd. Onder leiding van een kernteam zijn gesprekken, veel gesprekken, gevoerd met mogelijke kandidaten.
“Het was kenmerkend dat BBB veel waardering en ondersteuning kreeg voor het besluit om mee te doen aan de Waterschapsverkiezingen”, zo stelt Ad Baltus (bestuurslid en medeverantwoordelijk voor de Waterschapsverkiezingen), het water is noodzakelijk voor iedereen en zeker op het platteland. Dit resulteert nu in het feit dat we in alle waterschappen met goede kandidaten meedoen.
Vaak vragen mensen zich af waarom ze überhaupt naar de stembus zouden gaan op 15 maart 2023 terwijl het waterschap juist zo belangrijk is! Het is vaak de onwetendheid wat het waterschap allemaal voor taken uitvoert (dit kan per waterschap verschillend zijn). Het waterschap zorgt voor het waterbeheer in een bepaald gebied. We hebben hier dagelijks mee te maken! Denk hierbij aan hoogwaterbescherming, schoon oppervlaktewater, voldoende aan- en afvoer van water, kwaliteit zwemwater en ga zo maar door. Goed waterbeheer is noodzakelijk voor iedereen, zowel in de stad als op het platteland.
Waterschap Hollandse Delta beheert het oppervlaktewater op de Zuid-Hollandse Eilanden en heeft als kerntaken de water-(dijk)veiligheid, de zuivering van rioolwater en het wegenbeheer buiten de bebouwde kom. Op het Eiland van Dordrecht is de gemeente verantwoordelijk voor het wegenbeheer. Op 15 maart wordt het algemeen bestuur gekozen gelijktijdig met de verkiezing van Provinciale Staten.
Alle Zuid-Hollandse eilanden zijn vertegenwoordigd op de kandidatenlijst van BBB Hollandse Delta:
(nr .1) Maaike Hage-Barendregt woont in Goudswaard (Hoeksche Waard).
(Nr. 2) Piet van der Eijk komt uit Dordrecht (Eiland van Dordrecht).
(nr. 3) Han Lagerwaard uit Ridderkerk (IJsselmonde).
(nr. 4) Cor Sommeling uit de nieuwe gemeente Voorne aan Zee (Voorne Putten).
(nr. 5) Michelle Wesdorp uit Oud Beijerland (Hoeksche Waard).
(nr. 6) Jan Vos uit Numansdorp (nr. 6) uit Numansdorp (Hoeksche Waard).
(nr. 7) Jan Pieter Warnaer (nr. 7) komt uit Dirksland (Goeree Overflakkee).
(nr. 8) Marianne Oudijk uit Strijen (Hoeksche Waard).
(nr. 9) Petra Jacobs uit Nieuwe Tonge (Goeree Overflakkee).
(nr. 10) Peter Terlouw uit Heinenoord (Hoeksche Waard).
(nr. 11) Dirk Reedijk uit Klaaswaal (Hoeksche Waard).
(nr. 12) Geurt van de Brink uit Dordrecht (Eiland van Dordrecht).
Speerpunten uit het programma zijn de verbetering van de bestuurscultuur, meer oog en oor voor de buitendienstmedewerkers van het schap, geen water op straat, binnen 24 uur water op peil en het waterschap dient zich te richten op de kerntaken van het waterschap.
Het volledige programma wordt ruim voor de verkiezingen gepubliceerd.
Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.