Takkenfeest in De Proeftuin van Yuverta VMBO Klaaswaal

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Wellant College
De knotwilgen op het schoolterrein van Yuverta vmbo in Klaaswaal moesten het afgelopen woensdag ontgelden. Ongeveer 20 leerlingen gingen samen met docenten, vrijwilligers van Hoeksche Waards Landschap en wethouder van Waveren de bomen te lijf met zaag en takkenschaar. Om er goed bij te kunnen werd gebruik gemaakt van zelfgemaakte trappen met hout van Van Feij uit ’s Gravendeel.

De gezaagde takken worden natuurlijk niet afgevoerd maar opnieuw gebruikt op eigen terrein. Tijdens de lessen Actief in de Natuur gaan leerlingen er allerlei bouwwerken mee maken zoals vlotten, shelters en brancards. De takken worden ook gebruikt in het voedselbos dat in ontwikkeling is. Daar komen houtwallen waar weer eetbaar groen tegenaan kan groeien. Tegelijk vinden allerlei dieren een veilige schuilplek in de houtwallen. Met het takkenfeest hebben we op deze manier duurzaamheid in de praktijk gebracht. Terwijl er buiten hard gewerkt werd zaten de leerlingen binnen in de kookklas ook niet stil. De gebakken appelflappen en warme chocomelk waren een mooie afsluiter. 
 

Het Hoeksche Waards Landschap viert dit jaar een jubileum en dat wordt gevierd. Onder andere door met allerlei partijen buiten aan de slag te gaan en de natuur een beetje te helpen. De Proeftuin van Yuverta is een ideale locatie om samen te werken. Dit was het begin en smaakt naar meer. 

Foto Wellant College

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren