Zinkweg onderuit tegen Stellendam

Zaterdag was koploper Stellendam op bezoek op sportpark ‘De Beijerse Polder’, de thuisbasis van Zinkwegse Boys.

In de eerste wedstrijd van deze competitie was ZWB nog kansloos geweest in Stellendam, maar sindsdien waren er door de Oud-Beijerlanders flinke stappen naar kwaliteitsverbetering gemaakt, hetgeen dinsdag jl. nog resulteerde in een winstpartij tegen het hoger geklasseerde Rhoon voor de Fiduscup.

Dat bleek in de eerste helft. ZWB bood goed weerstand tegen het fel uit de startblokken komende Stellendam, dat vorige week nog de eerste periodetitel had behaald.

De gastheren kregen zelfs een aantal goede kansen, maar een goed schot van Kevin Brasser en een kopbal van Mike Fiere misten net doel.

De eerste helft eindigde in 0-0, mede daar de scheidsrechter nogal terughoudend bleek waar het het toekennen van strafschoppen betrof. Dit was zeker niet in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zinkwegse Boys was zeker niet de onderliggende partij. De 0-1 voor Stellendam kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Timo Kroon was er als de kippen bij om een mooie snelle combinatie van zijn ploeg af te ronden. En tot overmaat van ramp voltrok binnen een minuut Michael Mettrop het tweede vonnis over de verbouwereerde gastheren: 0-2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar ZWB wenste niet te capituleren. De wedstrijd leek ook te kantelen, zeker toen Rens Burgwal namens de Boys met een verwoestende schuiver op 1-2, en daarmee terug in de wedstrijd bracht.

De teleurstelling was dan ook groot, toen de arbiter een overtreding binnen het strafschopgebied van de bezoekers niet toekende, daar volgens zijn waarneming, gemaakt juist buiten de reguliere speeltijd. Hij blies doodleuk af.

Conclusie: De Zinkwegse Boys konden het strijdperk met opgeheven hoofden verlaten, maar hadden wellicht meer verdiend. Stellendam strafte twee momenten van onachtzaamheid keihard af en dat is een kwaliteit, die deze ploeg favoriet maakt voor de titel.