Bloemen en bonbons voor 103-jarige mevrouw Sawtschenko uit Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Bloemen en bonbons voor 103-jarige mevrouw Sawtschenko uit Puttershoek - Foto Gemeente Hoeksche Waard

Burgemeester Aptroot feliciteerde vanmiddag mevrouw A. Sawtschenko uit Puttershoek met haar 103e verjaardag. Zij is op 8 februari 1920 geboren in Kiev (Oekraïne). Hij bezocht de jarige in ’t Huys te Hoecke (Puttershoek). Voor deze bijzondere verjaardag had de burgemeester een mooie bos bloemen en een doosje bonbons meegenomen. 

Namens het gemeentebestuur feliciteerde burgemeester Aptroot haar hartelijk met het bereiken van deze mooie leeftijd. De 103-jarige genoot zichtbaar van dit felicitatiebezoek en het boeket, ook al gaan het horen, zien en praten mevrouw Sawtschenko door haar hoge leeftijd wat minder goed af. 

Bewogen leven
Mevrouw Sawtschenko heeft een bewogen leven achter de rug. Ze is geboren in Kiev. Als jong meisje werd zij tewerkgesteld bij de aanleg van de spoorlijn in Finland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd zij opnieuw tewerkgesteld, dit keer in Duitsland. Daar leerde ze haar man kennen, waarmee ze na de oorlog naar Nederland verhuisde.

Het echtpaar ging in Mijnsheerenland wonen en kreeg 1 dochter. Mevrouw Sawtschenko werkte in de landbouw en was tot haar 70e hulp in de huishouding. Daarnaast heeft ze, wanneer dat nodig was, altijd met veel liefde voor haar kleinzoon en kleindochter gezorgd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren