Warme truiendag op IKC de Wereld voor slachtoffers van de aardbeving

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De sponsoren trappen met groep 6 de trui-doneeractie af op IKC de Wereld op Centrum.

Leerlingen van IKC de Wereld leren met het vak ‘Burgerschap’ na te denken over hun plek en rol in de maatschappij. Hen wordt geleerd mede verantwoordelijk te zijn voor de wereld om hen heen en de zorg voor de natuur, het klimaat en de medemens.

Vrijdag 10 januari  was het de ‘Wereld Warme Truiendag’. Op deze dag kwamen de leerlingen in actie voor het klimaat door de verwarming een paar tandjes lager te zetten en in een lekkere trui naar school te komen. Ouders van een leerling uit groep 6 raakten enthousiast en wilden de kinderen een extra stimulans geven.

Steven Roos: “Mijn vrouw en ik runnen in Oud-Beijerland Barbershop de Loods en zetten ons graag in voor de maatschappij. In samenwerking met het bedrijf Soody hebben wij truien en sjaals geleverd aan de leerlingen van IKC De Wereld om de actie voor het klimaat te ondersteunen. Onze gedachten gingen tegelijkertijd ook uit naar de slachtoffers in Turkije en Syrië. We sloegen de handen ineen met IKC directeur John Staps en hebben alle leerlingen gevraagd om een eigen trui te doneren aan het Rode Kruis. We hopen met deze donatie niet alleen een steentje bij te dragen aan het klimaat maar juist ook een beetje ondersteuning te bieden aan de slachtoffers in het rampgebied. “

John Staps, IKC directeur: “Het was de sponsor die ons met zijn gulle gebaar op het spoor zette van een inruilactie. Ook onze leerlingen zien op TV de gevolgen van deze omvangrijke ramp en hebben last van dat machteloze gevoel. Een aantal van hen heeft daar familie wonen. Zij zijn erg gemotiveerd om een steentje bij te dragen en het leed te verzachten. Ze komen zelf ook met prachtige ideeën.  Daar ben ik dan ook heel trots op. “

“Ik ga een hele mooie trui uitzoeken” vertelde een jongen uit de klas. “Ik weet zeker dat daar iemand in Turkije heel blij mee gaat worden!”

http://ikcdewereld.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren