NSVV rekent af met Walcheren

5 Min Read
De 4 – 0 van Sjoerd Hofstede (7) wordt gevierd - Foto gemaakt door: Karin Hartgers

Na het verlies van drie punten in het spektakelstuk uit tegen Walcheren heeft NSVV in de thuiswedstrijd laten zien hoe de verhoudingen op het veld liggen. Weer was er een twee tegen nul voorsprong voor NSVV met de rust. Deze keer liet NSVV zich niet in de tweede helft door randzaken uit het spel halen en schakelde nog twee tandjes bij. In een goede tweede helft werd er uitgelopen naar een afgetekende zes tegen nul overwinning en stapte de spelers tevreden van het veld.

In de eerste helft speelde NSVV nog niet gelijk in de hoogste versnelling zoals tijdens de geweldige eerste helft van vorige week. In het wapenarsenaal heeft NSVV altijd achter de hand de luchtmacht die mee naar voren gaat bij cornerballen. Peter Jan Cazander liet een cornerbal mooi op het hoofd vallen van Yoeron van der Ree die de bal lekker binnen knikte. Het tweede doelpunt was een mooie aanval. Boyd van Andel werd met een strakke bal de diepte ingestuurd. Net voor de achterlijn trok Boyd de bal helemaal terug naar het randje van het zestienmetergebied waar Peter Jan Cazander de bal in de loop meenam en droog in het hoekje schoof. Walcheren was eenmaal gevaarlijk met een kopbal van Viggo Kaaij. NSVV heeft in Jarmo Hartgers een goede keeper onder de lat staan en met een geweldige handreflex kon Jarmo de kopbal naast werken.

In de tweede helft werd direct zichtbaar dat de spelers van NSVV afgesproken hadden om meer druk op de bal te zetten en Walcheren het voetballen onmogelijk te maken. NSVV kreeg gelijk volop kansen. In de eerste 5 minuten was de bal al een keer op de lat gekomen en kon een andere keer de keeper van Walcheren met één handje op de bal deze net afstoppen voor de doellijn. Eenmaal hielden de supporters van NSVV hun adem in toen de bank van NSVV het niet eens was met een afgevlagde NSVV-aanval. Even werd er teruggedacht aan de tweede helft van de uitwedstrijd toen NSVV stopte met voetballen en ging mekkeren. Al snel daarna stopte gelukkig het mekkeren en gingen de spelers van NSVV weer doen waar ze goed in zijn en dat is voetballen. Aanvoerder Mitchel Louwerens gaf zelf het goede voorbeeld door een bal van Boyd van Andel direct strak in de hoek te knallen en hiermee NSVV op een drie tegen nul voorsprong te zetten. De wedstrijd was gespeeld en NSVV kon lekker voetballend werken aan het nog verder verbeteren van het doelsaldo. Boyd van Andel bediende eerst Sjoerd Hofstede die de bal netjes binnen tikte bij de eerste paal. Daarna bediende assist koning van de wedstrijd Boyd van Andel met een steekballetje Wessel van Haren die de bal mooi langs de uitkomende Walcheren keeper schoof. Wessel had er zin in, want twee minuten later werd hij hard ingespeeld door Jeroen Voshart. Wessel nam de bal knap aan en schoot de zesde van de middag binnen.

Na de wedstrijd bleek de top vier (NSVV, Zuidland, Hellevoetsluis en DBGC) die binnen vier verliespunten van elkaar staan, alle vier hun wedstrijden gewonnen te hebben. Volgende week (18 februari) is er geen competitie en speelt NSVV thuis om 14:30 uur voor de beker tegen Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn speelt twee klasse hoger in de vierde divisie, dus NSVV zal meer tegenstand krijgen als de laatste weken gebruikelijk was. Daarna is er 25 februari een inhaalronde van de competitie. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 4 maart uit tegen Arnemuiden. Arnemuiden is een ploeg uit het linker rijtje, waar NSVV kan laten zien wat het waard is.