ZBVH wint voor de derde keer op rij

Redactie Hoeksch Nieuws
8 Min Read

Zuid-Beijerland – Afgelopen zaterdag was ZBVH op sportcomplex de Hercules de gastheer voor WFB uit Ouddorp.   

Aan het begin van het seizoen leek WFB nog samen met streekgenoot Stellendam om de titel te gaan strijden , echter de laatste drie wedstrijden werden allemaal verloren door de gasten met als dieptepunt het verlies vorige week thuis tegen de  rode lantaarndrager NBSVV.

De eilandbewoners uit Goeree- Overflakkee  waren derhalve er op gebrand om dit keer wel de drie punten te veroveren op de andere eilandbewoners uit de Hoeksche Waard.  

ZBVH daarentegen zit de laatste 2 weken in een flow van jewelste na de verrassende winst op respectievelijk s Gravendeel en GOZ.

Voorafgaand was de vraag of de thuisploeg een nieuwe mokerslag kon uitdelen aan toch al aangeslagen gasten die hun trainer Leo de Geus onverwacht zagen vertrekken zo’ n anderhalve week geleden.    

Vanaf het 1e fluitsignaal van de werkelijk uitstekend fluitende leidsvrouw , begon ZBVH meteen  zeer fel aan het duel, met een  agressieve pressing werd  WFB meteen  naar de keel gegrepen.

In de wetenschap dat WFB beschikt over een uitstekende jonge talenvolle ploeg die je vooral niet de ruimte moet geven om op te bouwen , werd  vooral het piepjonge centrale duo (beiden naar verluidt  slechts 17 jaar oud )   direct opgejaagd door het geroutineerde spitsenkoppel  Jimmy Andeweg &  Marvin van de Meijde.

Ook vanaf de zijkant werd deze pressing ingezet , met name ZBVH aanvoerder en Wing Back Mark Burger nam hierin het voortouw maar ook de ijzersterke  centrale middenvelder en aanjager Sander van Pelt , zat overal bovenop.

Door het balverlies wat hierdoor ontstond bij WFB kreeg  Jimmy Andeweg al in de 8e minuut de eerste kans om te scoren.  

Echter dit bleek slechts uitstel van executie want in de 12e minuut werd de in topvorm verkerende Jimmy Andeweg de diepte in gestuurd ,  met zijn kenmerkende kap en draaiwerk omspeelde hij schitterend de WFB doelman en tekende hiermee voor een vroege voorsprong ; 1-0 !!

Kort daarna was Jimmy Andeweg opnieuw dichtbij een treffer , nadat ZBVH een vrije trap mocht nemen op de rand van de zestien nam de tweelingbroer van centrale verdediger Mike  een aanloop en krulde de bal  prachtig over de muur echter zijn inzet belande helaas op de paal.

In deze fase leek WFB even op een aangeslagen bokser , de Zuid-Beijerlanders roken bloed en gingen niet achterover leunen maar joegen juist door op de knock- out in hun absoluut beste 45 minuten tot nu toe van het seizoen .    

Na een prachtig genomen indraaiende vrije trap vanaf links was de mee naar voren gekomen voorstopper Jasper Barendrecht in de 18e speelminuut zeer dicht bij de 2-0 echter zijn kopbal belande op de benen van de WFB keeper .

Na goed een half uur nam ZBVH even gas terug en werd WFB meteen gevaarlijk met een maar net overgeschoten vrije trap. Dit was meteen ook het enige wapenfeit in de eerste helft voor de gasten want ZBVH was verder heer en meester.

WFB kon niets creëren tegen de gesloten defensie  van ZBVH waar Twan Breure wederom uitblonk als een ouderwetse ausputzer a la  Franz Beckenbauer .

Met  zijn rust aan de bal en zijn goede trap is Breure een onmisbare schakel in het 5-3-2 systeem van ZBVH.  Het is daarom geen toeval dat sinds de terugkeer van Breure vanaf begin dit jaar  , de weg naar boven is ingezet.

De uitmuntende eerste helft vond dan toch zijn bekroning in een 2-0 voorsprong net voor de thee ,  spits Marvin van de Meijde nam in 1 keer  vanuit de draai de bal prachtig op zijn pantoffel en gaf de keeper van WFB hiermee het nakijken,

Met 2-0 op het scorebord klonk kort daarna ook meteen het rustsignaal.  

Na de rust kantelde het spelbeeld volledig, in plaats van ZBVH had nu WFB het overwicht. De Ouddorpers werden steeds dominanter, wellicht had  ZBVH al haar krachten  verspeeld in de eerste helft.  Het eerste waarschuwingsschot werd al in de 68e minuten afgevuurd door WFB en ging maar net voor langs.  Het was niet de vraag of maar wanneer de tegentreffer zou gaan vallen.   

Het onderbuikgevoel bij de supporters van ZBVH werd een kwartier voor tijd al snel bevestigd toen vanaf links plotseling een WFB er vanuit de rug van Mark Saarloos opdook en prachtig de bal langs doelman Sven van den Hoogen krulde in de uiterste hoek ;  2-1 !

Opnieuw werd het een slotfase van billenknijpen voor de aanhangers van ZBVH , de verslaggever werd letterlijk en figuurlijk een jaartje ouder op zijn verjaardag en hoopte halsstarrig dat het ultieme cadeau in de vorm van drie punten , hem niet alsnog ontnomen zou worden.

Maar ZBVH speelde de wedstrijd verder op zijn Italiaans uit , kenmerkend hiervoor was het feit dat tijdens de laatste corner voor de thuisploeg ,  de kopsterke Jasper Barendrecht zelfs niet meer zijn verdedigende stellingen verliet.  

De laatste linie van de thuisploeg hield opnieuw de rijen gesloten en zo geschiedde het dat de thuisploeg zijn 3e winst op rij mocht behalen !!

Conclusie:  

Mits ZBVH de agressieve pressing van de eerste helft als blauwdruk weet te omarmen in het restant van dit seizoen,  durft ondergetekende de uitdaging aan om te voorspellen  dat deze ploeg zelfs  nog lang zal  mee kunnen doen voor de laatste periodetitel.

Wie had dit kunnen bedenken van een elftal die nog geen 3 weken geleden op sterven na dood was en alle hoop leek op te hebben gegeven.  Maar de hoop en het vertrouwen in eigen kunnen is weer helemaal terug . De komende 2 weken wordt de flow even onderbroken daar er geen competitieduels zijn te spelen.

Voordeel wel van deze tijdelijke onderbreking is dat  daarna waarschijnlijk weer 2  sterkhouders kunnen aansluiten te weten  Davey Lodder en Boaz van der Sluis.

Dat is een prettig gegeven voor oefenmeester Milot aangezien de   maand van de waarheid voor de deur staat met op 4 maart eerst  thuis tegen Abbenbroek en vervolgens  18 maart thuis tegen Fortuna Be Quik en daarna 25 maart uit naar Zwartewaal.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren