Cursus Heldin van het Rode Kruis: EHBO en meer zelfvertrouwen voor vrouwen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Oud-Beijerland – Je kind brandt zich aan hete thee, wat doe je? Je dokter neemt je niet serieus terwijl je kind écht ziek is, wat zeg je? Iemand raakt in paniek of wordt agressief, hoe reageer je? Samen met Rode Kruis Zuid-Holland Zuid organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in maart speciaal voor vrouwen de cursus Heldin. Tijdens de cursus wordt gewerkt aan weerbaarheid en zelfvertrouwen. Daarbij vergroten de deelneemsters hun EHBO-kennis.

Door de cursus kom je als vrouw sterker in je schoenen te staan. Tijdens zeven bijeenkomsten komen aan bod: Eerste Hulp Bij Ongelukken, reanimatie, durven hulp te vragen, effectiever communiceren (bijvoorbeeld wanneer iemand je niet serieus neemt), eigen talenten ontdekken en jezelf laten zien, voor jezelf opkomen in vervelende situaties (zoals het aangeven van grenzen en hoe je met ruzies omgaat). Na de cursus krijgen de deelnemers een officieel EHBO- en Heldin-certificaat en een handige EHBO-minigids. De cursus wordt gegeven door een vrouwelijke trainer en EHBO-instructeur.

Voor wie?

Heldin is voor vrouwen die onzeker zijn (geworden) over hun eigen kunnen en zich graag verder willen ontwikkelen. Factoren die mee kunnen spelen zijn bijvoorbeeld een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis. Deze cursus laat zien dat je waardevol bent voor de maatschappij.

De cursus is in de bibliotheek van Oud-Beijerland, Waterstal 1. Op dinsdag 8 maart om 10.15 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek op 15 maart en volgen de zeven bijeenkomsten waarin je echt zelf aan de slag gaat op 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 19/4, 26/4 en 10/5. De eigen bijdrage is € 5,- voor de hele cursus incl. koffie, thee en cursusmateriaal.

Aanmelden

Wil je heldin worden of meer informatie? Stuur een mail naar [email protected] of bel naar 0186 – 653 432 of geef je naam en telefoonnummer door bij de balie in de bibliotheek.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren