Laatste openstelling expositie Watersnoodramp 1953 in De Stêêne Hut

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De Stêêne Hut herdenking Ramp 1953-2023 - Foto Qphoto

De foto-expositie en filmvoorstelling over de watersnoodramp in De Stêêne Hut in de voormalige Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen te Numansdorp heeft de afgelopen zaterdagen honderden bezoekers getrokken. Daarnaast werden door de weeks groepen en schoolklassen ontvangen.

In 1953 werd de buurtschap Schuring volkomen onvoorbereid overweldigd door de stormvloed, waardoor 56 personen verdronken en tientallen gezinnen dakloos raakten en alles verloren wat hun dierbaar was. Met een grote fototentoonstelling en vertoning van de documentairefilm “En het land zwijgt … “ wordt in herinnering gebracht wat zich 70 jaar geleden aan de zuidrand van de Hoeksche Waard heeft afgespeeld.

De Stêêne Hut is locatie nr. 12 van de permanente Audiotour over de Watersnoodramp 1953. (Ga voor de Audiotour naar ramp1953.nl)

De tijdelijke expositie in De Stêêne Hut, Schuringse Havenkade Westzijde in Numansdorp is voor de laatste keer gratis voor publiek geopend op zaterdag 18 februari van 13.00 tot 16.00 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren