Hans Maus keert terug als nieuwe trainer SHO

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Bas Verbaas (voorzitter SHO), Hans Maus en Piet Breevaart (VTZ SHO)

Oud-Beijerland – In de zoektocht naar een hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen is de Voetbal Technische Commissie (VTC) van SHO uitgekomen bij Hans Maus. Voor velen zal het een verrassende keuze zijn omdat Maus een aantal jaren geleden al een punt had gezet, of in ieder geval dit leek te hebben gedaan, toen hij stopte als trainer van SC Feyenoord om daarna bij die club als technisch manager te gaan fungeren. Omdat Maus per 31 december j.l. zijn taken bij SC Feyenoord heeft neergelegd was hij ”vrij man” om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen.


Het is de derde keer dat Hans Maus bij SHO aan de slag gaat. Hij kwam in 1993 over van Heerjansdam als opvolger van André van Gelderen, die naar RVVH vertrok. Net voor het einde van het seizoen stapte Hans op, omdat hij en SHO geen overeenstemming konden bereiken betreffende contractverlenging, en ging naar SC Feyenoord.
SHO eindigde dat seizoen op de zesde plaats in de eerste klasse, het toenmalige hoogste niveau.

Een kleine tien jaar later keerde Hans terug bij SHO, dat toen net was gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Het werd een succesvol seizoen waarin SHO vrij probleemloos kampioen werd (slechts éénmaal werd verloren, met 3-2 bij ‘s Gravenzandse SV) met vijf punten voorsprong op nummer twee TOGR. In zijn tweede seizoen ging het in de hoofdklasse aanvankelijk ook prima maar kort na de winterstop, waarin SHO ook nog een trainingskamp in Turkije afwerkte, werd besloten om uit elkaar te gaan. Jaap Viergever, ook al een oude bekende bij SHO, maakte het seizoen af en SHO eindigde na de terugkeer in de hoofdklasse als zesde.

Zo start na twintig jaar weer een nieuw sportief avontuur van trainer Hans Maus met SHO. Na Jan de Gier is Maus, van wie bekend is dat hij van orde en netheid houdt, de tweede trainer die voor de derde keer hoofdtrainer wordt bij Steeds Hooger Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren