Yuverta vmbo Klaaswaal & Imker de Hoeksche Bijenkorf organiseren workshop.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Yuverta

Op 17 februari kwam de Imker van de Hoeksche Bijenkorf langs bij Yuverta vmbo Klaaswaal. Kinderen van de basisschool de Hoeksteen uit Oud-Beijerland volgden een workshop. De workshop werd gegeven door de leerlingen van Yuverta vmbo Klaaswaal. De worshop gaat over bijen, honing en alles wat daarmee te maken heeft. De Imker van de Hoeksche Bijenkorf was aanwezig ter ondersteuning en om verdere uitleg te geven.


De kinderen liepen diverse werkstations af waar ze zelfstandig verschillende honing en bijenkorf gerelateerde producten maakten. Denk daarbij aan het maken van kaarsen, een raamwerk en het bekijken van een informatiefilm over de wereld van bijen. 

Het doel is een circulariteit en duurzaamheid spelenderwijs zichtbaar maken. De Leerlingen van Yuverta leren inhoudelijk wat bijen doen en waarom ze belangrijk zijn. Daarnaast leren ze wat er komt kijken bij de organisatie van een workshop. De kinderen van de basisschool leren alles over bijen en zien meteen hoe het werkt op het voortgezet onderwijs.

In ons voedselbos op het terrein heeft de Imker twee bijenkorven staan. Daarmee gaan we in het voorjaar de honing oogsten(slingeren).

 
Over Yuverta vmbo Klaaswaal

We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, voor elkaar, de medewerkers en de regio. We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren