Voor Angelique uit Oud-Beijerland is Amerikaanse Miss-verkiezing ook beetje ‘een middelvinger’ naar haar pestkoppen van weleer.

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
Ze heeft inmiddels meer dan vrede met haar maatje meer. Angelique Dielissen-Van Diggele (35) uit Oud-Beijerland zit weer lekker in haar vel en wil dat begin april ook in de VS tonen. - Foto Prive

Ze heeft inmiddels meer dan vrede met haar maatje meer. Angelique Dielissen-Van Diggele (35) uit Oud-Beijerland zit weer lekker in haar vel en wil dat begin april ook in de VS tonen. Ze doet mee aan een grote internationale miss-verkiezing in Denver en is volop in voorbereiding. Het mollige meisje dat veel gepest werd in haar jeugd zal stralen als een vrouw die de wereld aankan en daarmee haar kwellers van weleer in de hoek zet.

Zeker, ze heeft het geprobeerd. Slanker worden. Maar het beviel helemaal niet. Na de maagoperatie viel Angelique tientallen kilo’s af maar ze werd ook net zo snel ongelukkig en zelfs depressief. “Ik viel van jongs af aan al op, samen met mijn tweelingzusje. We werden de olijke tweeling genoemd. Het leek onschuldig maar pijn deed het, al die pesterijen, we waren wat dikker dan de rest ja,” vertelt Angelique.

“Toen ik op latere leeftijd toch maar de knoop doorhakte om een maagband te nemen leek de toekomst me toe te lachen maar niets bleek minder waar. Het ging van kwaad tot erger, tussen de oren vooral. Ik was ineens nog maar zo’n 70 kilo en ging bijna anoniem op in de massa. Werd niet meer bijzonder gevonden en heb de teugels toen toch weer laten vieren,” vertelt ze zelfbewust. “Wat is dik en wat is slank? Het gaat erom dat je je goed voelt en dat is me gelukt, met die dikke kont van me,” lacht de 35-jarige logistiek medewerker in de Rotterdamse haven.

“Ik werk al jaren in een echte mannen-omgeving en dat is heerlijk. Mannen zijn als het om dik of dun gaat veel uitgesprokener, eerlijker ook. Het heeft me sterker gemaakt. Er wordt niet om de hete brij heen gedraaid en dat gaf me zelfvertrouwen en zelfs meer trots,” vertelt Angelique. “Ik word uiteraard nog wel eens nagekeken maar daar zit ik niet meer mee. En op bijvoorbeeld de Slinge in Rotterdam-Zuid lopen veel mensen die die extra kilo’s ook nog kunnen waarderen,” lacht ze hard. “Ik laat me niet meer in een hokje duwen en laat alles zien. Uiterlijk is maar een onderdeel van me. Ik sta voor mezelf, van top tot teen.

Maar waarom dit voorjaar helemaal naar de staat Colorado in de VS voor een verkiezing van meiden en vrouwen met een maat, of meerdere maten, extra? “Ik droomde als kind al van miss-verkiezingen. Of van prinses worden”, lacht de Oud-Beijerlandse. “Ik werd vorig jaar in Nederland tweede bij de Miss Curve Verkiezing in Emmeloord. In de groep bij de getrouwde deelneemsters. Ik vond het geweldig en had de smaak te pakken. Zo’n kroontje op en een sjerp, alle aandacht, geweldig toch?

Deelname aan de zogenaamde ‘Miss Voluptuous International’ kost geld en door een inzamelingsactie online hoopt ze het beoogde bedrag binnen te halen. Doneren kan via deze link. Of scan onderstaande QR Code:

Inmiddels is haar deelname rond en heeft ze een dik pakket aan opdrachten van de organisatie ontvangen. De komende weken kan ze aan de bak. Vooral op social media zal ze zichzelf moeten presenteren. Iedere dag is er wel iets te doen om naar de finaleweek in april toe te werken. “Het is best veel ja,” lacht Angelique. “Dat heb ik misschien wat onderschat, het is gewoon keihard aan de bak de komende tijd. Je moet jezelf natuurlijk presenteren, in woord en beeld. En zorgen voor commotie, het is een hele happening bij de Amerikanen en die weten wel hoe je dat doet. Er zijn allerlei thema’s waarmee je aan de slag moet, vooral video’s maken en schrijven”.

De organisatie van de verkiezing legt ook op hun website uit dat het om meer gaat dan alleen een vollere vrouw met een kroontje en een tandpasta-lach. “Het is meer een bewustwordings-evenement, ze zoeken rolmodellen die inspirerend zijn voor hun doelgroepen. De Engelse woorden ‘empower’, ‘elevate’ en ‘celebrate’ vatten de missie compact samen”, vertelt Angelique enthousiast. “En om de kracht van vrouwen te benadrukken is de verkiezing ook onlangs verplaatst. Aanvankelijk zou het plaatsvinden in de staat Ohio maar daar zijn de Amerikaanse federale abortuswetten aangescherpt. Toen kwam het vrijere en vrouwvriendelijker Colorado in beeld en wordt het daar gehouden. Een week lang bijna met een climax op 6 april wanneer de grote finale plaats vindt in Denver, midden in de Rocky Mountains”.

Of ze net als vorig jaar in Nederland hoge ogen gaat gooien weet de voluptueuze dame uit de Hoeksche Waard nog niet. “Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen”, vertelt ze bescheiden. “Maar winnen is lekkerder natuurlijk. En je krijgt een kroon, een sjerp en interviews in de media maar nogmaals, ik doe het voor de lol en misschien ook wel stiekem toch ook een beetje als die middelvinger naar de pestkoppen uit mijn jeugd. Zo van: dit ben ik, dit doe ik, en dit vind ik leuk. Basta! Ik ben gelukkig en sta lekker in de spotlicht in de USA!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren