Waarom kon de Heinenoordtunnel vanmorgen niet open ? Rijkswaterstaat legt uit..

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Rijkswaterstaat
Afgelopen weekend heeft Rijkswaterstaat  brandwerende platen met asbest bij de voegen verwijderd. Asbest verwijderen moet heel secuur, door een specialistisch bedrijf en onder strenge veiligheidseisen gebeuren. En je kan niet halverwege stoppen. Je moet het afmaken. Voordat de ruimte vrijgegeven kan worden voor andere werkzaamheden moet deze vrij zijn van asbestvezels.

Dit wordt met monsters in een laboratorium getest (duurt 4 uur). Tot 2x toe bleken er nog vezels in monsters te zitten. Doordat dit tegenviel, lukte het niet om de brandwerende platen op tijd – voor 05.00 uur – aan te brengen. Zonder deze platen vonden we het niet veilig om de tunnel open te stellen voor verkeer. Mocht er brand uitbreken dan is het rubber van de voeg niet beschermd en kan het smelten. Dit kan een grote lekkage tot en een langere afsluiting tot gevolg hebben. Dat heeft Rijkswaterstaat willen voorkomen. De tunnel is inmiddels weer open.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren