Hoe jij veilig online winkelt en volop geniet van de voordelen die het je biedt

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Online winkelen is tegenwoordig enorm populair en biedt vele voordelen, zoals het gemak om vanuit huis te winkelen en het ruime aanbod aan producten. Toch kan het soms ook risico’s met zich meebrengen, zoals oplichting of het delen van je persoonlijke gegevens. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je veilig en plezierig online kunt winkelen. In deze blog bespreken we verschillende tips om je online winkelervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kun je genieten van het gemak en de voordelen van online winkelen zonder je zorgen te hoeven maken over de risico’s.

De beste (realistische) prijs vinden
Een van de belangrijkste dingen om te doen voordat je online koopt, is het vergelijken van prijzen. Door het vele aanbod wat je online kunt vinden is het makkelijker dan ooit. Toch kan dit grote aanbod er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de beste prijs krijgt op het internet kun je gebruik maken van vergelijkende tools en websites zoals Google Shopping. Wanneer je een product tegenkomt waarbij de prijs té mooi lijkt om waar te zijn dan kun je beter op je gevoel vertrouwen. In heel uitzonderlijke gevallen heb je geluk maar vaak heb je te maken met een oplichtende partij die je probeert te lokken met onrealistische prijzen.

Dubbelcheck de webshop
Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je te maken hebt met een webshop die je kunt vertrouwen is het slim om de gegevens van de webshop dubbel te checken. Om de veiligheid van de webwinkel te garanderen, beschik je over verschillende mogelijkheden.

  • Controleer of de webwinkel een goede privacyverklaring heeft. Dit betekent dat de webwinkel je persoonlijke gegevens op een veilige manier behandelt en niet aan derden verkoopt.
  • Lees de reviews van andere klanten voordat je koopt. Dit geeft je een goed beeld van hoe de webwinkel werkt en of andere klanten tevreden zijn met hun aankoop.
  • Zoek naar het KVK-nummer van de webwinkel op de website. Dit betekent dat de winkel is geregistreerd als bestaand bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Ook de bedrijfsnaam, het adres, een telefoonnummer of e-mailadres en het BTW-nummer moeten allemaal terug te vinden zijn op de website.
  • Controleer of de webwinkel niet op de zwarte lijst van de Consumentenbond staat. Op de website van de Consumentenbond vind je een lijst met webwinkels die bekend staan om oplichterij.

Geniet van extra veiligheid en zekerheid met een creditcard
Online kopen met een creditcard kan veiliger zijn dan met een pinpas. In vergelijking bieden creditcards vaak een betere bescherming tegen fraude. Zo kun je een chargeback-claim indienen bij de creditcardmaatschappij als er iets misgaat met een aankoop die je met jouw creditcard hebt gedaan. Je hebt recht op restitutie op het moment dat jouw bestelling niet aankomt of wanneer het niet redelijkerwijs aan jouw verwachtingen voldoet. Daarnaast geniet je met een creditcard ook vaak van andere voordelen zoals de mogelijkheid tot achteraf betalen, en een verzekering tegen diefstal of verlies van je aankoop 180 dagen na de betaling. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren