Lijsttrekker op bezoek bij melkveehouder

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Jan van Westen, Ewout Oudijk en Steven Datema Foto CU

Goudswaard – Melkveehouder Ewout Oudijk uit Goudswaard werd afgelopen donderdag 23 februari bezocht door de lijsttrekker van de ChristenUnie Zuid-Holland Steven Datema en de fractie van de ChristenUnie Hoeksche Waard.

De hardwerkende boer heeft ongeveer 100 koeien en werkt voor een groot deel circulair, dat wil zeggen hij voorziet de koeien grotendeels van zelfgekweekt gras en mais en rijdt de mest over zijn eigen land uit. De melkveehouder sprak met de CU-politici over de mogelijkheden tot een oplossing van de stikstofproblematiek en het herstel van de weidevogels. De reactie van Datema luidde: “Oudijk laat zien hoe dicht hij als boer bij de natuur staat. Ik ben blij om zijn verhaal gehoord te hebben. Het is belangrijk dat in het maken van beleid juist ook de stem van gewone boeren gehoord wordt. We hebben contactgegevens uitgewisseld en blijven elkaar op de hoogte houden.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren