Ga 15 maart stemmen in een molen!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Poldersche Molen in IN winterse sferen in Maasdam - Foto Marc van der Stelt - MS Fotografie

Woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Tussen 7.30 en 21.00 uur kunnen mensen stemmen in 1 van de 45 stembureaus op het eiland. Ook doet een verkiezingsbus weer een aantal buurtschappen en de middelbare scholen Willem van Oranje en Hoeksch Lyceum aan. Bijzonder en ludiek zijn de 2 stembureaus die speciaal voor deze verkiezingen worden ingericht in de Poldersche Molen en de Oostmolen.

Molens en het waterbeheer in de Hoeksche Waardse polders zijn van oudsher onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bent u deze verkiezingen van harte welkom in de historische Poldersche Molen (1749) aan de Polderdijk 25 in Maasdam en de Oostmolen (1616) aan de Provincialeweg 7D in Mijnsheerenland. In beide molens kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur stemmen voor zowel de waterschaps- als de Provinciale Statenverkiezingen.

Provinciaal erfgoed

In Nederland staan ruim 1.100 molens. 90 procent daarvan is aangewezen als rijksmonument. Met 225 molens telt provincie Zuid-Holland de meeste molens. Zij zet zich op diverse manieren in om deze blikvangers te behouden, draaiende te houden en open te stellen voor publiek. Ondanks dat gemalen het werk van de molens hebben overgenomen, zijn sommige nog steeds van nut. Zo werd op 13 januari jongstleden de Poldersche Molen – voor het eerst in 20 jaar – nog ingezet om het overtollige water uit de sloten weg te pompen.

Verkiezingspagina’s Provinciale Staten en waterschap
Meer informatie over de personen en partijen op wie u kunt stemmen vindt u onder andere op de volgende websites van de provincie en het waterschap: www.zuid-holland.nl/verkiezingenen www.waterschapsverkiezingen.nl. 

Praktische informatie op www.gemeentehw.nl/verkiezingen

Op de gemeentelijke website is veel praktische informatie te vinden over de verkiezingen en het stemmen. Denk hierbij aan de locaties van de stembureaus, de route van de verkiezingsbus en waar u het beste kunt stemmen als u een visuele handicap hebt. Daarnaast hoe u een vervangende stempas moet aanvragen als u bijvoorbeeld geen stempas(sen) heeft ontvangen. Of hoe u iemand kunt machtigen om voor u te stemmen. En voor mensen die digitaal minder vaardig zijn, moeite hebben met lezen of de verkiezingen best een lastig onderwerp vinden, is er ‘Verkiezingen in makkelijke taal’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren