Internationale Vrouwendag Hoeksche Waard in het teken van huiselijk geweld en digitale emancipatie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op woensdag 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Een dag waarop wereldwijd gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staan.Vrouwenemancipatie staat nooit los van de gelijke rechten en emancipatie van andere (groepen) mensen in de verdrukking. Daarom staat deze dag in het teken van het samen vinden van oplossingen en van de gezamenlijke strijd voor een betere wereld. Zo geven we een stem aan de diversiteit. En we vieren dat we samen nieuwe wegen inslaan naar een betere wereld voor iedereen.

Ook in de Hoeksche Waard staan we 8 maart stil bij Internationale Vrouwendag. We vieren deze dag met een inspirerend avondprogramma en nemen de volgende thema’s onder de loep: huiselijk geweld en digitale emancipatie.

Wat hebben we nodig om huiselijk geweld een halt toe te roepen? En hoe dichten we de ‘digitale’ kloof tussen mannen en vrouwen?

Programma

• 19.00 – 19.30 uur: Inloop en opening

• 19.30 – 20.15 uur: Thema: Huiselijk geweld (door Monique Bonthuis)

• 20.15 – 21.15 uur: Thema: Digitale emancipatie. Overempowerment van vrouwen, het dichten van de digitale kloof, de strijd tegen cybergeweld en het belang van digitaal opvoeden (door Marjolijn Bonthuis)

• 21.15 – 22.00 uur: Afsluitende borrel

Dit zullen we houden in het Actief College,  Polderlaan 5, 3261 ZA te Oud-beijerland

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar: [email protected]

En let op: het evenement gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Tot ziens op 8 maart!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren