Numansdorper Jan Luteijn beëdigd als waarnemend burgemeester Krimpen aan den IJssel

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred LibochantDen Haag / Provinciehuis / de beediging van burgemeester Jan Luteijn op het provinciehuis

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op 1 maart 2023 Jan Luteijn beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Hij is met ingang van 6 maart 2023 benoemd. Jan Luteijn was enkele jaren geleden nog burgemeester van Cromstrijen en woont in Numansdorp.

Per 6 maart 2023 is Martijn Vroom benoemd als de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Om die reden ontstaat een burgemeestersvacature in Krimpen aan den IJssel. Aangezien dan nog niet kan worden voorzien in een opvolger benoemt de commissaris een waarnemer.

Jan Luteijn heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hiervoor was hij (waarnemend) burgemeester in de gemeenten Barneveld, Geertruidenberg en voormalige gemeente Cromstrijen. Ook was hij lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant en wethouder in Werkendam. De waarneming zal minimaal een jaar duren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren