Zinkwegse Boys maakt in slotfase gelijk

De wedstrijd aan de Hofdijksweg in Ouddorp werd door de bezoekers niet onderschat. De gastheren speelden in het begin van deze competitie zelfs nog mee om de eerste periodetitel, die uiteindelijk naar Stellendam ging. Daarna kenden de Ouddorpers een mindere periode. Zou deze wedstrijd een eind maken aan deze malaise?

Daar leek het wel op, want al na 5 minuten schoten de Flakkeese ploeg de openingstreffer. Joep Geus schoof het leer na een mooie combinatie uiterst beheerst in de verre hoek: 1-0

De defensie van de gasten had het in de beginfase moeilijk met het vroeg druk zettende WFB, maar allengs leken de boys meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het combineren ging beter, maar in een hoog tempo spelen werd bemoeilijkt door het ietwat hobbelige veld. WFB zette daar een aan de ondergrond aangepaste speelstijl tegenover: diepe ballen op de snelle voorwaartsen, die bij zo’n uitbraak met 4-man sterk op het doel van Arne de Jong afrenden.

De Zinkweggers kregen halverwege de eerste helft wel wat kansjes. In de 23e minuut moest WFB-goalie Max Wegereef redden op een harde inzet uit een vrije schop van Rens Burgwal, in de 26e minuut ging een schot van Lars Stolk vanuit een kansrijke positie net over het doel.

Toch kregen de Ouddorpers de grootste kans. In de 33e minuut legde de goed leidende scheidsrechter Johan de Vos de bal gedecideerd op de stip na een ongelukkige handsbal van een Zinkwegger. De hard ingeschoten penalty werd echter even gedecideerd gestopt door de solide doelman van Zinkwegse Boys, die al naam begint te maken als ‘penalty-killer’.

Niet veel later, in de 35e minuten excelleerde hij weer op een vlammend schot van net buiten ‘de zestien’. Uiteindelijk bleef de schade voor de bezoekers beperkt en kon er met slechts een 1-0 achterstand worden gerust.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg nam het initiatief en een snelle, prima uitgevoerde combinatie bracht Rowan Breen in stelling. Deze miste niet, waardoor WFB de voorsprong vergrootte: 2-0.

Aan de andere kant waren de kansen schaars. De combinaties verliepen stroef en te weinig doelgericht. ‘Wanneer je zolang door breit, laat je vaker steken vallen…’ mompelde een Zinkweg-fan achter me. Er kwamen wel wat halve kansjes, zoals in de 58e minuut voor Kevin Brasser en in de 63e stopte Max Wegereef nog een goed schot van de deze wedstrijd wederom goed spelende Niels Nederlof, maar de wedstrijd leek gespeeld.

Naast me moedigde Nel, een fervente Zinkwegster,  ‘haar’ jongens luidkeels aan, waarop kleinzoon Boaz zijn handje uit de hare los trok met de woorden: “Ik ga wel bij opa Kees staan, die maakt niet zo’n herrie!”

Toch leken de aanmoedigingen van Nel te helpen, want in de 84e minuut scoorde Niels Nederlof de ‘anschluss-treffer’ met een bekeken schuiver in de uiterste hoek: 2-1

Het doelpunt kwam wellicht doordat de boys wat doelgerichter waren gaan spelen. Daardoor waren al meer kansen de revue gepasseerd, zoals een kopbal van Marnix de Koning na een strak genomen corner van Mees Lebbink.

En in de blessuretijd voltrok zich ‘het mirakel van Ouddorp’: Marnix de Koning maakte de gelijkmaker na een inzet van Niels Nederlof; diens kopbal kwam via de keeper en de binnenkant van de paal plots voor zijn voet. Hij maakte gretig gebruik van dit cadeau: 2-2.

Zo ging de ploeg van trainer Peter van Dam en assistent Henk Reedijk toch nog met een punt aan de haal, tot grote tevredenheid van supporter en top-vrijwilligster Nel van Dijk!