Muziektheater “Antwoord van de engelen” in de kerk van de Vrijzinnigen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
SONY DSC

In navolging op het succesvolle muziektheater “Er was eens een Zieltje” brengen Hans Kunneman en Babette Holtmann op vrijdagavond 17 maart as
om 20.00 uur hun nieuwe muzikale voorstelling “Antwoord van de engelen” ten tonele in de kerk van de Vrijzinnigen aan de Beneden Molendijk in Oud-Beijerland.

Deze voorstelling boordevol muziek brengt een boodschap; een boodschap van licht en hoop.‘Antwoord van de Engelen’ vertelt het waargebeurde verhaal van vier jonge Hongaarse kunstenaars: Gitta Mallasz, Jozef en Hanna Dallos en Lili Strausz. Gitta is de enige van hen die niet Joods is.

In de jaren 1943-44 maken ze iets buitengewoons mee: terwijl de oorlog steeds dichterbij komt en het antisemitisme ook in Hongarije oprukt, krijgen ze contact met Engelen.

 

De vier vrienden maken een innerlijke transformatie door. Ook al sluit het net zich meer en meer, de boodschappen van licht geven hen hoop en kracht. Gitta Mallasz maakte aantekeningen van de gesprekken met de Engelen en gaf ze vele jaren later in boekvorm uit. (‘Die Antwort der Engel’, Daimon Verlag AG)

De boodschap van de Engelen

Verbind je niet met de duisternis maar met het licht. Wat er nu in de wereld gebeurt is het ineenstorten van
het oude. Als je je op de liefde richt en tegelijkertijd stevig in het aardse geworteld blijft, dan kun je hemel en aarde met elkaar verbinden. Dan kan ‘het nieuwe’ komen!

Omdat wij als makers van de voorstelling het gevoel hebben dat deze boodschap nog steeds springlevend en juist in deze tijd van groot belang is, willen wij haar graag doorgeven.

Tickets a 17,50 zijn te reserveren via www.antwoordvandeengelen.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren