Heinenoord is weer een stukje veiliger met twintig nieuwe EHBO helden van basisschool het Anker in Heinenoord

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto OBS het Anker

Heinenoord – ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’, zegt het spreekwoord. Als er iets gebeurt, dan is het toch fijn als je weet hoe je het beste kunt handelen. De EHBO vereniging en basisschool het Anker uit Heinenoord zorgen er daarom al jaren voor dat kinderen de basisschool verlaten met een EHBO-diploma.

In de afgelopen maanden hebben de kinderen veel geleerd tijdens de EHBO-lessen. Deze lessen werden gegeven door Addi Langerak van EHBO vereniging Heinenoord. De kinderen leerden naast theorie over onder andere bewustzijn en brandwonden, vooral ook praktische zaken als het aanleggen van verbanden, stabiele zijligging en een bloedneus stelpen.

Het examen bestond uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Aan het einde van de examens kwam het goede nieuws: Alle kinderen waren geslaagd voor hun EHBO diploma! De examinatoren, onder leiding van Teun Bestebreur, vertelden dat de kinderen echt heel veel wisten.

Wethouder Joanne Blaak kwam naar het Anker om de geslaagden hun EHBO-diploma te overhandigen. De wethouder, zelf voormalig werkzaam in de zorg, hield een mooie toespraak over het belang van eerste hulp. Hugo Kooijman, voorzitter van de EHBO vereniging, benadrukte dat het belangrijk is om in elk geval iets te doen bij een ongeluk: “Maak geen filmpje, maar probeer te helpen en waarschuw de hulpdiensten”, is zijn advies.

Heinenoord is weer een stukje veiliger met twintig nieuwe EHBO helden!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren