Vrouwen van de raad Hoeksche Waard willen volgende raadsperiode 50 procent vrouwen.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Vroeg in de ochtend van 8 maart, de Internationale Vrouwendag, hebben de verschillende vrouwelijke raads- en burgerleden gezamenlijk een ontbijt genuttigd. En, nog belangrijker, samen met hun introducees een inventarisatie voor vervolgactiviteiten gedaan. - Foto PR

Vroeg in de ochtend van 8 maart, de Internationale Vrouwendag, hebben de verschillende vrouwelijke raads- en burgerleden gezamenlijk een ontbijt bij Le Gris in Strijen genuttigd. En, nog belangrijker, samen met hun introducees een inventarisatie voor vervolgactiviteiten gedaan. Hierbij gaat het om activiteiten en bijeenkomsten die als doel hebben om meer vrouwen te interesseren in de lokale politiek. Een vrouwennetwerk in de Hoeksche Waard om elkaar te informeren, te motiveren en te versterken is dan belangrijk. De aanwezige raadsleden vertelden tijdens het ontbijt al enthousiast over hoe zij in hun functie bijdragen aan de leefbaarheid in de samenleving. En waarom het van belang is dat meer vrouwen gaan deelnemen aan de lokale politiek.

In de raad van de Hoeksche Waard zijn er in deze periode 10 vrouwelijke raadsleden. Bedenkende dat juist de Hoeksche Waardse Suze Groeneweg in 1918 als eerste vrouw in de Tweede Kamer een lans gebroken heeft om vrouwen in de politiek te laten deelnemen is 10 van de 37 zetelsteleurstellend te noemen. Graag zouden de vrouwelijke raadsleden een betere afspiegeling van de bevolking in de raadvan de Hoeksche Waard terugzien in de volgende raadsperiode. Dus de helft van de zetels ingevuld door vrouwen.

Als het doel is om een inclusieve samenleving na te streven,dan mogen de mannen niet worden buitengesloten. Daarom worden zij bij een aantal vervolgactiviteiten zeker betrokken. En natuurlijk zijn alle vrouwen van de Hoeksche Waard van harte uitgenodigd bij de vervolgactiviteiten. Nieuwsgierig geworden of nu al interesse om deel te nemen? Stuur dan een bericht aan [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren