Kinderopvang Academie Hoeksche Waard viert feest!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Kivido

In maart 2022 zijn De Hoeksche School Kinderopvang en Kivido gestart met de Kinderopvang Academie Hoeksche Waard waarbij zij-instromers de opleiding van Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 kunnen volgen. In een jaar tijd hebben de eerste groep deelnemers inmiddels hun opleiding behaald!

Het was soms bikkelen en afzien, maar liefst 11 zij-instromers hebben de opleiding met succes afgerond en hebben op zaterdag 11 maart hun diploma in ontvangst nemen. Een aantal krijgt een korte verlenging. Eén keer per week les en daarnaast werken op een kinderopvang groep heeft hen de kans geboden om te groeien en ontwikkelen. Wij kunnen oprecht zeggen dat zij al helemaal thuis zijn in de teams, het werken in de kinderopvang en een fijne band hebben gecreëerd met de kinderen en de ouders. Een intensieve samenwerking en begeleiding heeft hen een nieuw toekomst perspectief geboden, waar wij als organisaties heel erg blij mee zijn. Binnen beide kinderopvangorganisatie hebben de vers gediplomeerde collega’s nu een vaste plek en een vast team. Dat is zeer wenselijk in tijden van personeelskrapte en het behouden van de kwaliteit op de groep. Stuk voor stuk zijn het toppers!

De samenwerking tussen De Hoeksche School Kinderopvang en Kivido is goed bevallen. In januari 2023 is dan ook een nieuwe lichting deelnemers gestart samen met Kidspalace, SpeelOkee, SDK Kinderopvang, Kivido en De Hoeksche School Kinderopvang. De nieuwe deelnemers krijgen een jaar lang de tijd om zich te vormen naar gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Drie maanden boventallig meewerken, naast de normale lessen. Daarna mogen zij gefaseerd gaan werken binnen de formatie en langzaam onderdeel worden van het team, het werken met kinderen en alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Uiteraard krijgen de deelnemers na behalen van hun diploma een dienstverband bij een van deze Hoeksche Waardse organisaties.

Wij feliciteren onze geslaagde medewerkers en wensen de nieuwe zij-instromers natuurlijk veel succes het komende jaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren