Zinkweg wint met 4 – 0 van Rockanje

De boys van de Beijerse polder moesten het zaterdag opnemen tegen het als tweede op de ranglijst staande Rockanje. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen, in Rockanje, eindigde in een 0-1 overwinning voor de Oud-Beijerlanders, dus de bezoekers waren gewaarschuwd.

Na een beginfase, waarin beide teams hun opponent aftastten, kreeg Rockanje in de 9e minuut een goede kans. Deze kon echter door goed verdedigend werk van Eric den Outer niet worden verzilverd.

Dit bleek later hèt bepalende moment van de wedstrijd, daar de bezoekers in de verdedigende actie een overtreding zagen. De goed leidende scheidsrechter Cees Brouwer was echter gedecideerd: geen penalty. De gasten waren hier zo boos over, dat ze de weg volkomen kwijtraakten. En dat was in het voordeel van ZWB, dat steeds beter in de wedstrijd kwam en zich niet liet intimideren door een aantal door frustratie ingegeven harde overtredingen, die werden gesanctioneerd met een flink aantal gele kaarten en in de 36e minuut zelfs met een rode kaart (2e geel) voor een Rockanje-speler. Op dat moment stonden de gastheren al op een 2-0 voorsprong, want even daarvoor, in de 22e minuut, had Marnix de Koning voor de Zinkweg, na een fraaie combinatie, de 1-0 op het scorebord gezet. Op een assist van Rens Burgwal ontsnapte hij slim aan de verdediging van Rockanje en knalde het leer hard in de korte hoek langs keeper René van der Meiden.

En even later, in de 27e minuut, was het weer raak: Kevin Brasser schoof beheerst de 2-0 binnen na een mooie combinatie op een assist van Lars Stolk.

Aan de andere kant probeerde Rockanje nog wel wat terug te doen, maar de, ondanks de afwezigheid van de geblesseerde ZWB-captain Bas Koelemeijer, solide verdediging van de gastheren gaf geen krimp. Bovendien bleek doelman Arne de Jong wederom in bloedvorm.

Nog voor de rust besliste Lars Stolk de wedstrijd. Een vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd door de defensie van de bezoekers verkeerd beoordeeld en passeerde de doellijn. De attente scheids constateerde van dichtbij, dat de bal volledig over de doellijn was. Zo was de ruststand 3-0.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bezoekers probeerden nog even terug in de wedstrijd te komen, maar Zinkwegse Boys bleef goed bij de les en was met name op het middenveld heer en meester. In de 77e minuut kapte Marnix de Koning, helemaal vrij voor het Rockanjedoel gekomen, keeper René van der Meiden kinderlijk eenvoudig uit en bezegelde definitief het lot van de nummer 2 van de ranglijst in west 2, afd. 4F op beheerste wijze: 4-0!

In de eindfase probeerde Rockanje nog een eretreffer op het scorebord te krijgen, maar keeper Arne de Jong voorkwam dit met enige schitterende reddingen.

Conclusie: Het Zinkwegse Boys van trainer Peter van Dam (geassisteerd door Henk Reedijk) was gewoon veel beter en verdient als collectief een groot compliment voor de getoonde zelfbeheersing!