MP Motorsport pakt twee belangrijke podiumplekken in Djedda

Jeddah (KSA), MAR 16 - 19 2023 - Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit. Dennis HAUGER #01 MP Motorsport © 2023 Eric Alonso / Dutch Photo Agency

Het Nederlandse team MP Motorsport uit Westmaas vertrekt uit Saudi-Arabië met twee belangrijke podiumplekken en dubbele punten voor de tweede ronde in het FIA Formule 2 kampioenschao. Jehan Daruvala eindigde beide races met een derde positie. Dennis Hauger kende een lastige kwalificatie sessie, maar heeft dat goed gemaakt door punten te scoren in beide races.

Het team uit Westmaas wat dit jaar het kampioenschap verdedigd, kende een matig weekend in Bahrein tijdens de eerste ronde. Ondanks dat Hauger daar een podiumpositie met een tweede plek haalde, viel hij uit in de tweede race en Daruvala pakte in het gehele weekend drie punten. Daruvala kende een goede kwalificatiesessie op de vrijdag in Djedda waar hij als vijfde kwalificeerde. Vanwege een late rode vlag en de sessie die niet herstart werd, moest Hauger vanaf de 15e positie beginnen.

Beide coureurs lieten een waanzinnig tempo zien in beide races tijdens het weekend. Op zaterdag pakte Hauger vlak voor de finish het laatste puntje weg en eindigde achtste. Daruvala startte vanaf de vijfde positie en liet al snel zien voor een podium te vechten. In een poging om de leiding van de race over te nemen maakte hij een foutje, waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde positie.

Tijdens de Feature Race op zondag, finishte Hauger dik in de punten op een vijfde positie. Hiermee heeft hij 10 posities terug gepakt. Daruvala mocht vanaf de vierde positie beginnen, maar verloor een plek tijdens de start. Hij heeft de gehele race in de top 5 gereden, door individuele fouten van andere coureurs kon hij profiteren en daarmee zijn tweede podiumplek van het weekend pakken.

Het snelste stratencircuit van de Formule 1 kalender ligt goed bij MP Motorsport. Vorig jaar won het team de Feature Race met de latere F2 kampioen Felipe Drugovich, nadat hij er op zaterdag als derde finishte. De volgende race ronden voor het Nederlandse team is over twee weken, wanneer zij met de Formule 2 en Formule 3 voor het eerst naar Melbroune, Australië reizen.