Zinkwegse Boys help Vlotbrug aan de 3 punten

In de vierde klasse F (west 2) is het ongemeen spannend. Zes ploegen staan dicht op elkaar in de middenmoot. Een enkele misstap kan rampzalige gevolgen hebben voor ‘lijfsbehoud’ in de 4e klasse. Zinkwegse Boys moest zaterdag naar het Schelpenpad in Hellevoetsluis op bezoek bij de F.C. Vlotbrug. Wederom een voor de stand op de ranglijst belangrijke wedstrijd. Na de op overtuigende wijze gewonnen wedstrijd de week daarvoor, thuis tegen Rockanje, waren de verwachtingen bij de weer in grote getale meegereisde supporters van de bezoekers hooggespannen. Vooral, daar Vlotbrug in de vorige wedstrijd tegen NBSVV niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel.

Het begin was onwennig. Beide partijen wilden absoluut niet op achterstand komen. F.C.Vlotbrug trainer Ron Klein had zich goed op de wedstrijd voorbereid. Zijn tactiek resulteerde erin, dat het spel zich afspeelde op een erg klein speelveld. Er werd weinig ruimte weggegeven. Bij ZWB werd daarop aanvankelijk goed geanticipeerd, maar door de sterke wind was de eindpass steeds niet op maat. En de enkele keer dat dat wel zo was, zoals in de 15e minuut, toen een

prachtige lange bal van Bas Koelemeijer  werkelijk schitterend werd aangenomen door Rens Burgwal kon diens voorzet ternauwernood door de attente doelman van Vlotbrug worden onderschept. Er kwamen wel wat kansjes voor beide teams, maar bij de rust was de score, geheel in overeenstemming met de krachtsverhouding tot dan toe, nog steeds 0-0.

In de tweede helft leek er weinig aan het spelbeeld te veranderen. Het was zelfs ZWB dat aanvankelijk de beste kansen kreeg: na een goede combinatie spatte een hard schot van Jorn Stolwijk boven doelman Nino Noordijk op de lat. En even later, in de 59e minuut, schoot Rens Burgwal hard in het zijnet.

Maar F.C. Vlotbrug kwam beter in de wedstrijd, daarbij geholpen door het in de 57e minuut geblesseerd uitvallen van de solide verdedigende Bas Koelemeijer.

In de 66e minuut resulteerde een afschuwelijk misverstand in de verdediging van de bezoekers in een vrije kans voor Lenny Schults van f.c.Vlotbrug: 1-0. Een cadeautje, dat deze boeiende wedstrijd niet verdiende.

Trainer Peter van Dam probeerde, in overleg met assistent Henk Reedijk, het tij nog te keren met het inbrengen van Hakan Çiçek en Mees Lebbink, maar dit mocht niet baten. Eerstgenoemde schoot in de 83e minuut nog wel net naast het Vlotbrug-doel, maar het was Eniola Cole die de score aan de andere kant verdubbelde: 2-0. (84e minuut)

Dat het in de 87e minuut nog 3-0 werd, na wederom ongelukkig verdedigen aan Zinkweg-kant, was slechts voor de statistieken. F.C. Vlotbrug verliet als terechte winnaar het veld na de door scheidsrechter: Noureddiene Guergouri uitstekende geleide wedstrijd aan het Schelpenpad in Hellevoetsluis.