Mevrouw Berkman-de Geus uit ’s-Gravendeel 103 jaar

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op dinsdag 21 maart vierde mevrouw A. (Adriaantje) Berkman-de Geus haar 103e verjaardag. Burgemeester Aptroot bezocht de jarige in Immanuël (’s-Gravendeel ). Hij feliciteerde haar namens het gemeentebestuur met deze bijzondere leeftijd. De burgemeester had een boeket bloemen en een doos bonbons meegenomen voor de jarige.

Mevrouw Berkman is geboren in ’s-Gravendeel. Ze trouwde tijdens de oorlogsjaren op 23-jarige leeftijd en verhuisde naar Mookhoek. Daar heeft ze 60 jaar gewoond. Haar man werkte in de agrarische sector en was daarnaast koster in de kerk. Mevrouw Berkman zorgde voor het huishouden en de 9 kinderen die het echtpaar mocht krijgen. Ze heeft 21 kleinkinderen en meer dan 20 achterkleinkinderen.

Kosterschap in Mookhoek
Als haar man het druk had met zijn werkzaamheden, nam mevrouw Berkman de taken van het kosterschap van hem over. Beiden zijn vele jaren actief geweest als koster van de kerk in Mookhoek. 

Een van haar dochters vertelde tijdens het felicitatiebezoek (met een knipoog) dat haar moeder nog graag en veel vertelt. Door haar slechte gezichtsvermogen kan mevrouw helaas geen krant meer kan lezen en ook tv-kijken gaat niet meer. Wel luistert zij heel veel naar de nieuwsuitzendingen en actualiteitenprogramma’s op de radio. Daardoor is zij van veel dingen die in de wereld spelen op de hoogte. Leuke dingen, maar ook van de oorlog in Oekraïne. En daar vertelt ze dan over als haar familie op bezoek komt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren