GHVV-Zinkwegse Boys: Miezerig verlies voor de Oud-Beijerlanders.

De keiharde kern van supporters van Zinkwegse Boys had het miezerige weer; druilregen, welke af en toe werd afgewisseld met een stevige bui, getrotseerd in de hoop haar team nu eens punten te zien pakken. Helaas, in een jaar waarin de ‘wet van Murphy’ op een sportploeg van toepassing lijkt, valt er voor fanatieke aanhangers weinig te genieten.

Het leek goed te beginnen, want al in de 45e seconde scoorde Rens Burgwal voor ZWB. Hij ontfutselde een nog niet wakkere Geervlieter dan wel Heenvlieter op rechts de bal, ging alleen op het Geervlietse dan wel Heenvlietse doel af en rondde foutloos af.

De keiharde kern wreef zich de ogen uit, daar men er dit seizoen aan gewend was geraakt, dat deze stand in de beginfase doorgaans omgekeerd was.

Bovendien voetbalden de boys na de treffer goed en creëerden ze een aantal prima  kansen, zoals in de 25e minuut, toen de erg ver uit zijn doel gekomen GHVV-doelman Davey Bouman slechts door een overtreding de 0-2 kon voorkomen.

Zo leek de rust voor de bezoekers bereikt te kunnen worden met een 0-1 voorsprong, maar een mooie aanval van GHVV over links bracht in de 40e minuut toch nog de 1-1 op het scorebord. Doelpuntenmaker was Marco de Wilde.

In de tweede helft begon de thuisploeg nu wel voortvarend. Er werd meer druk gezet en  Zinkwegse Boys werd meer op eigen helft teruggedrongen. Er slopen wat slordigheden in het spel van de Oud-Beijerlanders. In de 48e minuut resulteerde dit in de 2-1 voor de gastheren: Ken Luyendijk kon ongehinderd vanaf zo’n 25 meter uithalen. Door de wind gedragen vloog het leer,  onbereikbaar voor Zinkweg-keeper Arne de Jong, op schitterende wijze in de uiterste bovenhoek.

ZWB ging daarna op zoek naar de, gezien het vertoonde spel, verdiende gelijkmaker, maar een alerte defensie van de thuisploeg, enigszins geholpen door hun grensrechter, voorkwam deze. Met name in de 73e minuut, toen Rens Burgwal namens Zinkweg leek te scoren. Het doelpunt werd wegens vermeend buitenspel door de GHVV-lijnrechter afgevlagd.

Het was aan de andere kant in de 88e minuut wel raak. Wederom was het Marco de Wilde die namens GHVV raak schoot: 3-1.

Dat scheidsrechter Wim Boer vlak voor tijd aan de gasten nog een strafschop toekende wegens een ongelukkige handsbal van een GHVV-er maakte weinig meer uit. Rens Burgwal maakte hieruit nog wel de 3-2, maar zijn team had daarna te weinig tijd over om de gezien het vertoonde spel wellicht verdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen.