Korbatjo sluit winnend af

In de laatste zaalwedstrijd van het seizoen 2022-2023 heeft Korbatjo gedaan wat het in de zaalcompetitie nog niet eerder voor elkaar had gekregen: tegen DSO uit Klundert boekte het team van coach Marcel Versteeg voor eigen publiek een verdiende overwinning. Ondanks dat de winst slechts van belang was voor de statistieken, kan Korbatjo met een opgeheven hoofd beginnen aan het vervolg van het veldseizoen in de 2e klasse, dat op zaterdag 22 april van start gaat.

Ook Korbatjo 2 boekte tegen de reserves van DSO een belangrijke en knappe overwinning en zag haar kansen op behoud daardoor flink stijgen.

In de eerste helft was het bij beide hoofdmachten een gelijk opgaande wedstrijd. Alex de Reus schoot de Hypotheker/Detalis formatie naar een 1-0 voorsprong, maar DSO kwam direct langszij. De net 18 jaar geworden Chaim Reedijk zette zijn ploeg van afstand weer op voorsprong. Zo bleef het stuivertje wisselen tot aan de rust. Carlo en Aranka van Veen lieten zich tussendoor ook gelden en met een 6-5 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Aan beide kanten had men de verdediging redelijk goed op orde, waardoor er weinig gescoord werd.

Na rust bracht aanvoerder Carlo van Veen zijn team op een marge van twee doelpunten. DSO sputterde tegen, maar via twee rake afstandsschoten van Ruby Vermaas en Iris Nienhuis bracht Korbatjo de stand op 9-6. Helaas was dit nog niet de ommekeer in de wedstrijd en DSO kwam zelfs op gelijke hoogte. Iris Nienhuis en Chaim Reedijk zetten de Beijerlanders weer op voorsprong, maar het team uit Klundert kwam terug. Ditmaal wist men echter de gelijkmaker niet meer te noteren.

Via treffers van afstand van Aranka van Veen en Chaim Reedijk en een benutte vrije bal door Anne van Nes liep Korbatjo verder weg en bij een 16-13 eindstand op het scorebord maakte de scheidsrechter een einde aan de laatste wedstrijd van het zaalseizoen.

Doelpuntenmakers Korbatjo: Carlo van Veen, Chaim Reedijk en Iris Nienhuis (allen 3x), Alex de Reus, Aranka van Veen en Ruby Vermaas (allen 2x) en Anne van Nes (1x).

Donderdag 6 april start de eerste veldtraining. In de voorbereiding treft de selectie op zaterdag 15 april Odo (KB 2) en Conventus (KB 1). Korbatjo 2 begint om 13.15 uur in Maasland en Korbatjo 1 om 14.15 uur in Zwijndrecht.