Voorlichting voor Oekraïense vluchtelingenkinderen in Piershil door de Politie

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Politie HW

Piershil – Afgelopen dinsdag 4 april  heeft de Politie in het opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Piershil, voorlichting gegeven over de Nederlandse Politie.

De kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud, vroegen de Russisch sprekende politie agent Irina, de hemd van het lijf!
“Werken er echt paarden bij de Politie?”, “Heb je weleens een boef gevangen?”, “Wat voor wapens heb je bij je?”, de vragen vlogen in het rond.

Politie agent Irina: “Het is gewoon erg dankbaar om die kinderen in hun eigen taal uit te kunnen leggen wat wij als Nederlandse Politie doen. Om eventuele angst voor het uniform weg te kunnen nemen en te laten zien dat we benaderbaar zijn. In het land waar deze kinderen zijn opgegroeid, is toch een heel andere verhouding met de Politie.
Aan het begin van de voorlichting waren de kinderen nog een beetje voorzichtig, maar aan het einde van de middag wilden ze allemaal op de foto!Ik heb niet de illusie dat ik de kloof tussen Russen en Oekraïners kan dichten. Wel ben ik er van overtuigd dat wij als Politie, en ik als Russische sprekende politieagente, er alles aan kunnen doen om hen een veilig thuis te bieden.”

Foto Politie HW

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren