Nieuw gezondheidscentrum in plaats van woningen op de locatie van de voormalige gemeentewerf in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De voormalige gemeentewerf - Foto Google Streetview

In verband met de noodzaak om op korte termijn huisvesting te realiseren voor vijf huisartsen in combinatie met andere zorgaanbieders, heeft het college van de gemeente Hoeksche Waard besloten om op de locatie Prinses Irenestraat 6 in Oud-Beijerland ( de voormalige gemeentewerf) af te zien van woningbouw en hier alleen een gezondheidscentrum te realiseren.

Een aantal huisartsen uit Oud-Beijerland, op dit moment gehuisvest in Poortwijk, heeft een tekort aan ruimte en zijn al jaren op zoek naar een locatie voor nieuwbouw van een eerstelijns gezondheidscentrum. De locatie van de gemeentewerf, midden in een woonwijk, centraal in Oud- Beijerland, is een heel geschikte locatie voor deze ontwikkeling. De huisartsen hadden het plan om op deze locatie een gezondheidscentrum gecombineerd met toekomstgerichte huurappartementen te realiseren. In het gezondheidscentrum wordt samenwerking voorzien van vijf huisartsen, verschillende zorgaanbieders en een apotheek.

Najaar 2022 is gebleken dat het gewenste programma van de artsen, een gezondheidscentrum met 22 appartementen, niet haalbaar is op de locatie. Er is vervolgens een optie onderzocht van een gezondheidscentrum gecombineerd met 12 appartementen. Ruimtelijk gezien heeft deze optie echter ook teveel haken en ogen. Zo is er een rioolgemaal op de locatie gesitueerd en een trafohuis van Stedin. Dit zorgt voor beperkingen bij de ontwikkeling van de locatie. Vastgestelde geur- en geluidscirkels zijn randvoorwaarden bij de ontwikkeling. Dit gemaal is aan renovatie of vernieuwing toe.

Om het kavel optimaal te kunnen inzetten voor een gezondheidscentrum gecombineerd met woningbouw, , is het nodig om het rioolgemaal te verplaatsen. Recent is afgestemd met het Waterschap. Verplaatsing naar een locatie elders is een te dure oplossing. Het gemaal zal vernieuwd worden op de locatie zelf. Vastgestelde geur- en geluidscirkels blijven randvoorwaarden bij de ontwikkeling.

Er ligt al een concept- ontwerp bestemmingsplan. Dit wordt aangepast aan de nieuwe situatie.Uiteindelijk worden de stukken ter besluitvorming aan college en raad aangeboden metals doelstelling besluitvorming nog dit jaar te realiseren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren