FC Binnenmaas op karakter langs Heinenoord

8 Min Read
Foto Vincent Dorst

Meestal schrijf je een stukje in een bepaalde emotie. De ene keer ben je euforisch omdat je gewonnen hebt en de andere keer ben je teleurgesteld als je verloren hebt. Vandaag overheerst een ander gevoel. Een gevoel van trots. Trots op de ploeg. Trots op de 12e man. Trots op het eerbetoon aan Ad die, zoals een ieder weet, van zijn fiets af is gereden vorige week. Maar genoeg over sentimenten laten we ons focussen op de wedstrijd.

Rob van Esch had met zijn staf de ploeg op scherp gezet en kwam met een aardige tactische move. Omdat Junior van Esch en Angelo Puriël, de twee opties naast Daan Leggedoor geblesseerd waren toverde hij de rechtshalf Jannick van der Laan om tot 2e spits. Op de plaats van Jannick speelde Charlie de Graaf en zoals altijd ging deze voorop in de strijd. En een strijd werd het. Al in de 1e minuut de eerste kans voor FC Binnenmaas. Na goed druk zetten en balverlies van Heinenoord stuurde Daan, Kannick de  diepte in. Deze kwam naar binnen en schoot de bal vol op de kruising. Wat een lekker begin zou dat zijn geweest als hij die erin had geschoten. In de derde minuut gaf dezelfde Yannick de bal voorlangs waar hij beter zelf had kunnen schieten. Kort daarna de eerste kans voor Heinenoord. Na een lichte overtreding van Luc Rozendaal werd de bal aan de zijkant ingedraaid en door iedereen gemist en liep de bal achter. Daar kwam FC Binnenmaas goed weg. In de 7e minuut werd Mayles Glenn goed weggestoken na weer een gewonnen duel op het middenveld. Hij werd op onreglementaire manier naar de grond gewerkt en de scheidsrechter gaf een strafschop. Omdat ze bij SVS nog steeds op zoek zijn naar de bal die Daan vorige week over schoot nam aanvoerder Luc Rozendaal de verantwoordelijkheid en schoot de penalty koelbloedig binnen, 1-0 FC Binnenmaas. In de 12e minuut werd Daan weggestoken maar hij nam de bal iets te ver mee naar buiten waardoor hij niet lekker uitkwam voor een schot. Hij probeerde nog de meegelopen Jannick te bereiken maar de bal kwam achter Jannick, weg kans. In de 15e minuut kon door een korte combinatie, op het middenveld, in het centrum ineens Charlie 1 op 1 op de keeper af gaan. Onzelfzuchtig, of gewoon moe van de sprint, wilde hij de bal opzij naar rechts leggen naar de meegelopen Daan, maar hij had natuurlijk zelf moeten schieten. Helaas werd deze bal prima verdedigd en tot corner verwerkt. In de 16e minuut schoot Yannick nog een bal voorlangs. In de 20e minuut stond Daan buitenspel op het moment van spelen en was het vlagsignaal van de grensrechter van Heinenoord terecht maar omdat hij eerst in de bal kwam en daarna wegliep liet de scheidsrechter doorgaan en negeerde het vlagsignaal. Helaas ging het schot van Daan over de goal. In de 34e minuut nog een vrije trap voor Heinenoord die een meter of drie over de goal ging. In de 38e minuut was daar ineens de 1-1. De rechtsbuiten van Heinenoord mocht vanaf de achterlijn van FC Binnenmaas en helemaal aan de zijkant een meter of tien richting zijn goal lopen achtervolgd door Joey en Luc die niet echt aandrongen. De prima indraaiende bal was een prooi voor Mitch Fransen die Thijs Botterhuis met een bekeken kopbal kansloos liet. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

De 2e helft was nog geen 5 minuten oud of Luc kopte bij de 2e paal, vanaf een meter of twee de bal naast. Na een overtreding in de 53e minuut van dezelfde Luc kreeg Heinenoord een vrije trap die stijlvol werd gepakt door Thijs. In de 60e minuut een kopkans van Daan maar deze ging over. Niet veel later nog een aardige kans voor Mitch Fransen maar hij schoot van een meter of 15 recht in de handen van Thijs. In de 68e minuut de mooiste actie van de dag. Luc stapte in het centrum naar voren voor buitenspel maar Steve stond nog achter hem. Duidelijk geen buitenspel en Mitch mocht alleen op Thijs afgaan. Steve startte ongeveer 5 meter achter Mitch maar puur op karakter maakte hij in de laatste seconde voor het schot nog een perfecte sliding op de bal. In de 70e minuut de wissel die de wedstrijd deed kantelen in het voordeel van FC. Binnenmaas. De moegestreden Mayles Glenn werd gewisseld. Charlie ging op zijn positie spelen Jannick werd rechtshalf en de man van de wedstrijd Delano Oehlers kwam in het veld. In de 74e minuut volgde een vrije kopkans van Luc bij de 2e paal maar die ging naast. In minuut 76 een aparte actie. Cees de grensrechter vlagde volgens mij terecht voor buitenspel van een speler van Heinenoord. Maar de scheidsrechter keek niet naar zijn assistent en liet Cees staan. Pas na de 2e actie die daar 3 seconden later op volgde en die duidelijk geen buitenspel was keek hij wel naar Cees, die nog steeds met zijn vlag omhoog stond en ging daarna even verhaal halen en stuurde Cees daarna weg. Misschien niet de slimste actie van Cees maar als je niet naar je assistent kijkt creëer je dit soort situaties zelf. In de 78e minuut brak FC. Binnenmaas uit en werd Delano op rechts aangespeeld. Na goed naar binnen te zijn gekomen zag hij dat de meegelopen Daan er beter voor stond dan hijzelf en Daan liep de bal dan ook vanaf een meter of vijf in het doel, 2-1 Binnenmaas. Het slotakkoord van deze wedstrijd werd door Delano zelf verzorgd. Een goede pass vanuit het middenveld en Delano ging 1 op 1 op de keeper af. Koelbloedig schoot hij met een bekeken schot de bal langs de doelman. 3-1 FC Binnenmaas en spelers en staf gingen uit hun dak. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld. En na het laatste fluitsignaal werd de 12e man uitvoerig bedankt voor hun steun door de staf en de spelers. Ik hoop dat volgende week er minimaal weer net zoveel supporters meegaan naar de derby tegen Strijen. Tot volgende week