WFB in blessuretijd langs Fortuna Be Quick

Foto Sander Schilperoort

Afgelopen zaterdag zag Fortuna Be Quick, niet voor de eerste keer dit seizoen, een zeker lijkende remise in de extra tijd uit de vingers glippen. Vanwege een hapering in het wedstrijdkleding-transport begon WFB de wedstrijd een kwartier na het oorspronkelijke aanvangstijdstip in een geleend tenue van de gastheren.

Na een klein half uur kwamen de bezoekers op voorsprong vanaf elf meter. Verdediger Johan Bestebreur trapte binnen het strafschopgebied WFB-aanvaller Milan van Lenten op de hakken en Rowan Breen benutte vervolgens de toegekende strafschop: 0-1. Nadat aan de overzijde Thimo Herrewijnen een enorme kans op de gelijkmaker had laten liggen moest de formatie van trainer Jeroen van der Horst vijf minuten voor rust met 10 man verder na een tweede gele prent voor Johan Bestebreur.

Na de onderbreking maakte de fusieclub het in ondertal de inmiddels in de juiste outfit opererende bezoekers nog knap lastig. In de 58ste minuut kwam de thuisclub niet onverdiend langszij toen Ricardo Hoogwerf na een onvervalste scrimmage de bal achter WFB-doelman Maks Rabouw poeierde: 1-1. De voetballers uit Piershil en Goudswaard kregen hierna nog diverse mogelijkheden op meer, maar Vrouwe Fortuna was vandaag niet aan hun zijde. Tot in de slotfase hield een voor elke meter strijdend Fortuna Be Quick, met een excellerende keeper Bryan Huijzers, stand, maar moest in de toegevoegde tijd dankzij Rowan Breen de drie punten naar Ouddorp laten gaan: 1-2.