Bewoners verzorgingstehuis de Open Waard in Oud-Beijerland genieten van het Shantykoor

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Terug in de tijd. Afgelopen dinsdagavond 18 april leek het daar best wel op toen het Shantykoor De Hoeksche Waard kwam optreden voor de  ouderen in het verzorgingstehuis de Open Waard.

Eerder dit jaar waren ze er ook al. Paula van Wanrooy dirigeerde met veel elan ook deze keer weer koor en orkest. Uiteraard hanteerde zij zelf ook heel virtuoos de accordeon. Koor en orkest hadden er veel zin in. Veel aandacht kreeg onze eigen Bert van der Heiden. Wij noemen hem weleens plagerig de Nikkelen Nelis van het Shantykoor.


Net als zijn illustere voorganger hanteert hij een assortiment aan instrumenten om vrolijk muziek te maken. Om te beginnen de dooswaar hij opzit. Dat is een houten kist een zogenaamde Peruaanse Cajon. Bert is wel een beetje vreemde man. Hij neemt altijd zijn pluche knuffel mee. Hij schaamt zich er volgens mij wel een beetje voor want hij stopt die meestal gelijk in de akoestische uitgang van de Cajon. Verder nog een trombone, een beatring, een tamboerijn en niet te vergeten de scheepshoorn. Die laatste gebruikt hij meestal aan het begin en na de pauze. Het betekent dat iedereen op z’n plaats moet gaan staan of zitten om met het optreden te beginnen. Er gaan geruchten dat Bert onlangs ook met accordeonles is begonnen. En u mag raden van wie hij les krijgt?

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren