Gelijkspel voor ‘s-Gravendeel bij WFB

6 Min Read

Na het verlies vorige week bij FC Vlotbrug stond vandaag de verre uitwedstrijd tegen WFB in Ouddorp voor ’s-Gravendeel op het programma.In de stand had ’s-Gravendeel één puntje voor op de West Flakkeese Boys, een marge die zeker vergroot zou moeten worden, om het gat met GHVV’13 niet te groot te laten worden in verband met de plaatsen die recht geven op nacompetitie.

Pas na zo’n 12 minuten was er de eerste doelgerichte actie in de wedstrijd. WFB-er Stan van Lenten kwam voor keeper Jurre de Ronde.  De inzet werd gestopt door Daan van Son, die rugdekking aan zijn keeper gaf.

Dejan Bislimi was even later voor ’s-Gravendeel als eerste gevaarlijk. Hij kon op snelheid doortrekken richting WFB-keeper Maks Rabouw. Bislimi hield licht in, stiftte de bal langs de uitkomende Rabouw, de doelpoging ging net naast.

In de 23e minuut kwam WFB zomaar op voorsprong. De aan de linkerkant te veel ruimte krijgende Rowan Breen sloop naar voren en schoot de bal tamelijk onverwacht laag in de korte hoek, 1 – 0.

’s-Gravendeel zette daarna de knop een beetje om en trok via Maurits Kuiper over links tweemaal naar voren. Een afstandsschot van Kuiper was voor keeper Rabouw. Bij de tweede aanval werd spits Levi Vugts ingespeeld, die de bal te makkelijk verliep.

’s-Gravendeel kreeg uit vrije trappen die door Luke Remijn genomen werden kansen. De pogingen gingen beiden naast. Daarentegen moest ook Jurre de Ronde nog een keer acteren toen WFB-er Joep de Geus een venijnig schot afleverde. De Ronde kon er ternauwernood een hoekschop van maken.

In de 43e minuut had Dejan Bislimi meer voor eigen kans moeten gaan. Over links lag alle ruime om met zijn snelheid de ‘16’ binnen te gaan en af te drukken. Hij koos ervoor om af te leggen naar Levi Vugts, die er minder goed voor stond en over schoot.

’s-Gravendeel zette na de thee de thuisploeg meer een sneller onder druk. Dat leverde in de 51e minuut een mooie aanval op, waarbij Milan Verbaas de bal vanaf links met een fraaie trap op het hoofd van Zoey Hoogwerf legde. De kopbal kwam via de lat terug, waarna Levi Vugts in de rebound de bal verspeelde. WFB had even adem.

Dat kreeg de thuisploeg maar kort, want via een snelle aanval over links kon Dejan Bislimi de bal op rechts bij de tweede paal krijgen, waar Luke Remijn ‘m binnengleed, 1 – 1.

Milan Verbaas, die goed inviel voor de geblesseerd geraakte Maurits Kuiper, probeerde met een geplaatst afstandsschot keeper Rabouw te verschalken, maar Rabouw was attent.

WFB kreeg iets meer controle terug en kon via rechtsback Tolad van Estrik ver opstomen. Van Estrik speelde in op de vrijlopende invaller Ruben Moerkerk, die laag inschoot en WFB weer op voorsprong zette, 2 – 1.

’s-Gravendeel moest opnieuw in de achtervolging en deed dat goed. Na een overtreding op Luke Remijn, op zo’n 22 meter van het WFB-doel, nam de kleine Remijn de vrije trap zelf, met verve. Hij krulde het leer prachtig in de rechter kruising, 2 – 2.

’s-Gravendeel hield de druk erop. Perrie Huisman passte diep op Job van der Vorm, die iets uitgleed, maar de bal nog wel kon doorschuiven naar de mee inlopende Zoey Hoogwerf. Die schoot de bal in de 78e minuut keurig binnen, 2 – 3.

Dat de buit nog niet binnen was bleek in de 86e minuut. Er was even wat gedoe op het veld, waarbij scheidsrechter Van Seters wat gele kaarten uitdeelde aan beide ploegen. De vrije trap hierna voor WFB werd door Tolad van Estrik hard voor het doel van ’s-Gravendeel geschoten. Via het uitgestoken been van spits Simon Bremer veranderde de bal van richting en sprong het doel in, 3 – 3.

Met het op minuut 90 springen van de stadionklok maakte scheidsrechter Van Seters er direct een eind aan. Puntje voor beide ploegen, die het winnende GHVV’13 iets verder weg zien lopen.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel thuis tegen datzelfde GHVV’13, een wedstrijd die weer van belang is.

Opstelling WFB:

Maks Rabouw, Tolad van Estrik, Milan van Lenten, Bryan Westhoeve, Gijsbert van Estrik, Stan van Lenten (56eRuben Moerkerk), Joep de Geus (69e Stefan Nagtegaal), Simon Bremer, Sjors de Bakker, Rowan Breen (56e Bjorn Pape), Kevin Groenendijk.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jurre de Ronde,  Leon de Jong, Daan van Son, Lorenzo van der Heijden (88e Bart Smilde), Maurits Kuiper (46e Milan Verbaas), Sjoerd van Elsen (62e Perrie Huisman), Job van der Vorm, Zoey Hoogwerf, Luke Remijn, Levi Vugts, Dejan Bislimi.

Scheidsrechter: S. van Seters uit Spijkenisse