NSVV loopt een zeperd op tegen RCS

6 Min Read
Foto gemaakt door: Karin Hartgers

In een spectaculaire eerste helft kwam NSVV snel op voorsprong, maar mocht het van geluk spreken dat er maar één tegendoelpunt werd geïncasseerd. Het is deze competitie weinig voorgekomen, maar RCS was de betere ploeg in de eerste helft en creëerde meer kansen. In de tweede helft was er minder spektakel en kwam NSVV met nog een half uur te spelen weer op voorsprong. Dit keer kwam er geen kansenregen meer voor RCS en de buit leek binnen. NSVV moest 10 minuten voor tijd door een blessure wisselen en omzettingen doen in de defensie. De geest kwam weer uit de fles bij RCS en scoorde binnen drie minuten tweemaal. De scheidsrechter floot af bij een 3-2 nederlaag voor NSVV op het scorebord.

In de eerste helft schoot de NSVV-defensie direct wakker bij een RCS aanval die spits Marlo Janisse vrij mocht afronden. Zijn inzet kwam hard via de paal weer terug in het veld. Na vijf minuten kwam de eerste NSVV-aanval en die was wel direct raak. Wessel Schouwink legde de bal terug op Jasper Huisman die een hoekje uitkoos en beheerst de bal in het netje legde. Beide ploegen maakte er een mooie wedstrijd van in een hoog tempo. Er waren kansen aan beide zijden. Uiteindelijk had RCS een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Hiervoor liet Nicky van Merrien van RCS toen hij aangespeeld werd de bal slim door zijn benen gaan. Bij het lichte contact met een NSVV-speler in de achtervolging ging hij liggen. Scheidsrechter Danny van Helden kon een strafschop geven en deed dit ook. De strafschop werd door RCS-linksback Joey Katzenbauer feilloos ingeschoten en de stand stond gelijk. De twee grootste kans voor rust waren nog voor RCS. Eerst schoot Thomas de Rijke de bal op de kruising en daarna mocht Marlo Janisse in een vol strafschopgebied wegdraaien van zijn bewaker en op doel schieten.

In de tweede helft leek het erop dat RCS niet meer de energie erin kon stoppen van de eerste helft. NSVV kwam bovendrijven en de eerste grote kans was voor Wessel Schouwink, maar zijn kopbal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Daarna was het wel raak voor NSVV en werd voor de tweede maal een voorsprong op het scorebord gebracht. Het was een mooie solo van Mitchel Louwerens over rechts. Hij legde de bal terug op Jasper Huisman, die zijn tweede van de middag binnen prikte. Dit was een voorsprong die NSVV niet meer uit handen leek te gaan geven. Grootste kans was ook nog voor Jasper Huisman die alleen op RCS-keeper mocht afgaan, met de vingertoppen kon de keeper de inzet van Jasper net naast het doel van RCS krijgen. Michael Ouwens hield zoals gebruikelijk de toegangspoort naar het NSVV-doel gesloten, maar moest geblesseerd de sleutel overdragen. De laatste tien minuten kwam RCS nog met een slotoffensief. Eerst kreeg NSVV de bal niet uit het strafschopgebied en de bal belandde voor de geheel vrijstaande Gyon Bentschap Knook. Hij schoot RCS weer op gelijke hoogte. Drie minuten later mocht een RCS-speler de achterlijn halen en de bal terug leggen. Een RCS-speler waar de bal naartoe ging werd gehinderd en scheidsrechter Danny van Helden legde voor de tweede maal de bal op de stip. Heer en meester Vjekoslav Krezo in de verdediging van RCS kwam voor dit buitenkansje uit zijn stelling en benutte de strafschop. Deze klap kwam NSVV niet meer te boven en er werd geen kans meer gecreëerd door NSVV.

Na de wedstrijd bleek Zuidland van Hellevoetsluis gewonnen te hebben. Niets aan de hand, want de voorsprong van koploper NSVV op de enige overgebleven concurrent Zuidland is nog altijd drie punten en een veel beter doelsaldo van NSVV. Het kan een keer gebeuren dat een koploper verliest. Het gaat erom hoe je als ploeg reageert na een verliespartij in de volgende wedstrijd. De laatste verliespartij van NSVV was 3 december vorig jaar in de uitwedstrijd tegen DBGC. Leuke is dat NSVV eindelijk revanche kan nemen en aanstaande zaterdag 29 april thuis tegen DBGC speelt. Kom allen NSVV aanmoedigen in deze bepalende pot.