Bijeenkomst over de Compaan voor mantelzorgers in de gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

Voor inwoners die graag digitaal vaardiger willen worden, is er het project Compaan. De gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard bieden hen een Compaan tablet aan, om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld. Door ook digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Het is mogelijk om ondersteund te worden bij het gebruik van de tablet.

Inzet van een Compaan Tablet kan aanvullend zijn op de ondersteuning die de mantelzorger aan de zorgvrager geeft. Zo kan met de Compaan Tablet eenvoudig beeldcontact en beeldzorg geleverd worden.

Kosten gebruik Compaan

Het is mogelijk om tot 1 oktober 2023 via de gemeente kosteloos gebruik te maken van de Compaan. Daarna is het mogelijk om zelf de Compaan over te kopen (eenmalig €300,00) en het maandelijkse abonnementstarief betalen (€13,00 per maand).

Bijeenkomst

Op donderdag 11 mei wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd door MEE Mantelzorg, Welzijn Hoeksche Waard en de Bibliotheek Hoeksche Waard. Hierbij kunt u (mantelzorger en de zorgvrager) kennis maken met de tablet. Tijdens de avond leggen Thamar van der Poel en Geertje Wiersma u uit wat de Compaan kan betekenen en hoe u deze zelf kunt gebruiken. Mocht u gebruik willen maken van de tablet, dan is het mogelijk om deze direct mee naar huis te nemen.

Wie: ​​mantelzorgers (en zorgvragers) in de Hoeksche Waard

Waar:​ ​Boezem & Co, Boezemsingel 7, Oud-Beijerland

Wanneer: Donderdag 11 mei 2023 Hoe laat: Van 19.30 tot 21.00 uur

Aanmelden:Aanmelden kan tot 8 mei via [email protected] en voor vragen of opmerkingen over de Compaan belt u met Thamar van der Poel (Welzijn HW) via 06 19 94 70 44.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren