Ruime overwinning voor Zinkwegse Boys op Abbenbroek

Gezien de stand in de 4e klasse F (west2) was de wedstrijd van zaterdag jl. van groot belang. Abbenbroek stond weliswaar met 3 punten minder onder de thuisploeg gerangschikt, maar schijn bedroog, want de bezoekende vereniging had 2 wedstrijden minder gevoetbald.

De Zinkweggers leken bij het begin van de wedstrijd zich hiervan meer bewust dan de bezoekers. Ze begonnen fel en uiterst geconcentreerd en creëerden met hun gedreven speelwijze al gauw een aantal goede kansen. Zoals in de 3e minuut, toen keeper Dennis Vermeer nog met moeite een inzet van Kevin Brasser kon keren en even later 4e minuut) moest deze wederom redden op een kopbal van Lars Stolk uit een corner van Rens Burgwal.

Aan de andere kant kreeg Abbenbroek slechts één echte kans. Door een misverstand achterin bij ZWB kwam de spits van de bezoekers in een kansrijke positie, maar zijn inzet kon (9e minuut) op de doellijn worden gekeerd door de goed anticiperende Jorn Stolwijk.

Het was alsof de thuisploeg door deze ‘waarschuwing’ nog wat feller ging voetballen. Deze felheid resulteerde in de openingstreffer: Marnix de Koning bleef doorjagen op een verdediger van Abbenbroek, die zich geen raad wist met het leer waardoor de voorhoedespeler van ZWB vrij door kon lopen en koeltjes afrondde. 1-0 (11e minuut)

Amper 3 minuten later was het weer raak. De voor het eerst in de basis gestarte Ryan Dirkx bemachtigde de bal, bediende Marnix de Koning die foutloos Kevin Brasser bediende, die geen fout maakte: 2-0.

Op dat moment brak het verzet van Abbenbroek. ZWB controleerde overtuigend, liet de bal rustig rondgaan op zoek naar gaten in de aangeslagen defensie van de bezoekers. Er kwamen ook genoeg kansen, zoals een schot van Kevin Brasser net over de kruising van het vijandelijke doel. Het derde doelpunt liet tot de 34e minuut op zich wachten. Weer was het Marnix de Koning, die over de vleugel doorbrak en weer was het de attent meegelopen Kevin Brasser die het vonnis koeltjes voltrok: 3-0.

Ondanks nog een aantal goede kansen voor de Oud-Beijerlanders werd dat ook de ruststand.

In de tweede helft had de trainer van Abbenbroek zijn team met een andere opdracht het veld in gestuurd. Eerder storen en meer druk op de bal. Hierdoor werd de wedstrijd wat minder eenzijdig, echter zonder verandering in de krachtsverhouding. Bovendien kon Abbenbroek geen echte vuist meer maken omdat ze voor de rust al met 10 man verder moesten. (2x geel zelfde speler)

De wedstrijd werd daar niet echt aantrekkelijker door. Dat Abbenbroek in de 77e minuut nog op 3-1 kwam door een prachtige vrije trap van Randy de Macker veranderde weinig aan het spelbeeld. Zinkweg heerste onder leiding van dirigent Bas Koelemeijer en Abbenbroek oogde lusteloos.

In de 82e minuut lieten de gastheren nog even zien wie deze zaterdagmiddag de baas was op Sportpark ‘De Beijerse Polder’: na een rush van Kevin Brasser scoorde Rens Burgwal de dik verdiende 4-1.

Complimenten waren er voor de uitstekend leidende arbiter van dienst: Dhr. Van Seters.

Conclusie: Een veel beter Zinkwegse Boys lijkt door deze zege veilig.

Het team van ZWB bleek een goed strijdplan te hebben. De tevreden grijns op de gezichten van trainer Peter van Dam en zijn kompaan Henk Reedijk sprak boekdelen.

‘Men of the match’: Jorn Stolwijk (foutloos), Marnix de Koning (2 assists en een doelpunt), Kevin Brasser (1 assist en 2 goals) en ook  een dikke pluim ook voor jongeling Ryan Dirkx!