Wethouder Boogaard leest namen vermoorde joden uit de Hoeksche Waard voor op het Stadspodium bij de Laurenskerk in Rotterdam

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Wethouder Boogaard las de 49 namen op van de vermoorde joden uit de Hoeksche Waard - Foto PR
Op zondag 30 april werden op het Stadspodium bij de Laurenskerk in Rotterdam de namen gelezen van de 7.000 Joden uit Rotterdam en van de Zuid-Hollandse eilanden die tijdens de Sjoa (de Holocaust) zijn vermoord. Namens het gemeentebestuur van Hoeksche Waard had Wethouder Paul Boogaard  de eer om de 49 namen van de vermoorde Joden uit de Hoeksche Waard hardop uit te spreken.
 

Tijdens de Holocaust zijn 31 mensen uit Oud-Beijerland vermoord, 15 uit Strijen en 3 uit Numansdorp. De jongste was een baby’tje van pas 1 jaar oud, de oudste een vrouw van 80. Achter elke naam die ik voorlas, schuilt een verhaal. Het blijft van groot belang dat we hen blijven herdenken en hun verhalen doorvertellen. Voor ons, maar nog meer voor de volgende generatie, want discriminatie is iets van alle tijden.
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren