Felicitaties voor diamanten echtpaar Weeda-Koesveld uit Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het echtpaar Weeda-Koesveld samen met wethouder Paul Boogaard - Foto Casper Streefkerk

Vandaag waren meneer J. Weeda (83) en mevrouw H. Weeda-Koesveld (80) 60 jaar getrouwd. Wethouder Paul Boogaard feliciteerde ze vanochtend namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk. Voor deze speciale gelegenheid had hij een mooi boeket bloemen meegenomen.

Jan is geboren aan de Nieuwendijk (Zuid-Beijerland) en Henny op het eiland Tiengemeten (Goudswaard). Jan en Henny kwamen elkaar voor het eerst tegen op de havenkade. Daar wachtte Henny regelmatig op het pontje dat haar terugbracht naar Tiengemeten.

Na hun huwelijk zijn ze op Tiengemeten gaan wonen. Na een korte onderbreking in Piershil, heeft het echtpaar jarenlang in buurtschap Nieuwendijk (Goudswaard) gewoond. Sinds 2013 wonen zij in Goudswaard.

 

Jan en Henny hebben 15 kinderen (11 jongens en 4 meisjes), 29 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

 

Meneer Weeda volgt graag de politiek en het nieuws. Mevrouw Weeda houdt van lezen, puzzelen en fietsen. Samen puzzelen en fietsen is wat moeilijker, omdat meneer nog maar beperkt zicht heeft. Lezen was wel Jan zijn grootste hobby, maar dat is helaas niet meer mogelijk.

 

Dankbaar voor goed huwelijk
Op de vraag wat het geheim van een goed huwelijk is, is hun duidelijke antwoord: “Het is geen geheim. Het is ons gegeven. Daar zijn we dankbaar voor.”

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren