Het vlaggenschip van Binnenmaas: FC Binnenmaas 3 door naar de finale van de KNVB Beker

Foto PR

Waar het eerste van FC Binnenmaas in degradatiezorgen zit, Stond voor FC Binnenmaas 3 afgelopen zaterdag in het teken van de halve finale van de beker tegen FC Lisse 3. Na de kwartfinale tegen Capelle 3 te hebben gewonnen na strafschoppen was het nu tijd voor de halve finale. De wedstrijd werd gespeeld in Lisse en FC Binnenmaas 3 reisde per bus af naar de bollenstreek.

Direct na de aftrap kwam FC Binnenmaas onder druk te staan van FC Lisse en was het hard werken om niet direct op achterstand te komen. Na 12 minuten spelen wordt de bal vanaf de zijkant voorgezet en maakt Stefan den Hoed de eerste goal voor FC Binnenmaas. Nog geen twee minuten later weet FC Lisse helaas gelijk te maken en is de wedstrijd weer in evenwicht. FC Binnenmaas weet via een vrije trap van Johnny Maijers en twee grote kansen van Thomas van Dijk helaas niet meer de leiding te pakken voor het rustsignaal klinkt.

Na de rust blijft FC Binnenmaas aanzetten en wordt FC Lisse dit keer onder druk gezet. Na een paar minuten volgt er een grote kans van FC Binnenmaas maar weet de keeper van FC Lisse ternauwernood de bal uit het doel te houden. Vlak daarna wordt in de 54e minuut Stefan den Hoed diep gestuurd. Hij blijft heel koelbloedig en weet de 1-2 binnen te schieten. Nog geen vijf minuten later is er een prachtige vrije trap van Lennart Monster en hij zorgt er vervolgens voor dat de bal via de binnenkant van de paal achter de keeper belandt en brengt de stand naar 1-3 in het voordeel van FC Binnenmaas. FC Lisse weet echter direct de achterstand te verkleinen en brengt de stand naar 2-3. De tegenstander weet nog een aantal grote kansen te creëren maar krijgt de bal niet in de goal. In de 78e minuut wijst de scheidsrechter naar de stip en krijgt FC Lisse een strafschop. Er bestaat nog steeds twijfel of dit terecht is of niet, maar FC Lisse mag in ieder geval aanleggen vanaf 11 meter. Gelukkig wordt de dag gered door keeper Bob van Houten die de strafschop weet te stoppen en FC Binnenmaas op voorsprong houdt. Er volgen nog een paar spannende minuten maar uiteindelijk vindt de scheidsrechter het genoeg geweest en fluit hij voor het eindsignaal. FC Binnenmaas 3 is door naar de finale van de beker!

De finale van de beker wordt op 3 juni om 16:00 uur in Naaldwijk gespeeld tegen VVOR 3 en verslag van deze wedstrijd zal op onze sociale media te volgen zijn. Iedereen is natuurlijk ook van harte welkom om FC Binnenmaas 3 tijdens deze finale te komen steunen in Naaldwijk.

12’ 0-1 Stefan den Hoed

14’ 1-1

54’ 1-2 Stefan den Hoed

68’ 1-3 Lennart Monster