Hoeksche Waarders Marnix van den Broek en Sep van der Biezen gaan in de zomervakantie naar Ghana voor ontwikkelingswerk

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Marnix van den Broek en Sep van der Biezen - Foto Prive

Marnix van den Broek ( Puttershoek ) en Sep van der Biezen ( Strijensas ), twee neven uit de Hoeksche Waard, gaan samen in hun zomervakantie naar Ghana om ontwikkelingswerk te doen. Al van jongs af aan zijn de neven sterk bevriend. Zo spraken ze op de basisschool wekelijks af, gingen ze ieder jaar samen naar de huttenbouw in Oud-Beijerland, en sloten ze hun middelbare school samen af met een reis naar Frankfurt.

Inmiddels studeren beide in Rotterdam: Marnix doet Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Sep doet Technische Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Ondanks het feit dat ze niet meer bij elkaar op school zitten, hebben ze nog regelmatig contact en zijn ze van plan om samen met andere vrienden op kamers te gaan in Rotterdam.

Terug naar de reis in Frankfurt: Die reis beviel zo goed, dat Marnix en Sep hebben besloten om de komende zomervakantie nogmaals samen iets te ondernemen. “We gingen op zoek naar iets actiefs en uitdagends. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we beiden naar het buitenland wilden met het doel iets bij te dragen aan de maatschappij.”

Ze besloten daarom vrijwilligerswerk te gaan doen via Projects Abroad, omdat deze organisatie bekendstaat als betrouwbaar en veilig. Toen ze ontdekten dat ze in Ghana vrijwilligerswerk konden doen in hun eigen interessegebied, waren de neven niet meer te houden en besloten ze zich aan te melden. Ze gaan dus samen naar Ghana, waarbij Marnix in een Ghanees ziekenhuis artsen en verpleegkundigen gaat ondersteunen en Sep in een school computerlessen gaat geven aan Ghanese kinderen.

Ghana is een groot land met maar liefst 32 miljoen inwoners, en de jongens zijn zich er goed van bewust dat hun vrijwilligerswerk maar een beperkt aantal Ghanezen bereikt. “Toch doet het ons goed te weten dat we een steentje zullen bijdragen aan de ontwikkeling van een voor ons vreemd land, aan de andere kant van de wereld.”

De jongens nemen de kosten van de reis voor eigen rekening en zijn daarom ontzettend dankbaar voor de donaties die ze tot nu toe hebben ontvangen: “Met dit geld zijn we in staat de organisatie, de vaccinaties en de vliegtickets te betalen die nodig zijn voor ons vrijwilligerswerk.” Mocht u ook een donatie willen doen, dan kan dat via hun website https://ghana-make-a-difference.jimdosite.com/.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren