Korbatjo boekt belangrijke overwinning

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

In de 2e veldwedstrijd na de zaalcompetitie heeft Korbatjo een belangrijke slag geslagen in de 2e klasse H door directe concurrent TOGO op eigen veld te verslaan. Door de verrassende overwinning van hekkensluiter Seolto tegen Atlas in de vorige speelronde stonden er maar liefst 4 clubs binnen enkele punten van elkaar, waardoor de opdracht voor zowel TOGO als Korbatjo hetzelfde was: winnen!

De openingsfase was voor Korbatjo, waarin Alex de Reus (vrije bal) en aanvoerder Carlo van Veen voor een 1-3 tussenstand zorgden. TOGO haakte weer aan, maar gedurende de eerste helft werd duidelijk dat de doelpunten aan beide kanten schaars zouden zijn. Namens het team van coach Marcel Versteeg lieten Anne van Nes, Chaim Reedijk en Abe Lorenz zich scorend gelden, maar telkens kwamen de Zeeuwen uit Goes op gelijke hoogte. Vlak voor rust scoorde Abe Lorenz fraai zijn tweede doelpunt en bracht daarmee de ruststand op 6-7.

 

Na de thee had Korbatjo het lastig, vooral met zichzelf. TOGO rook lont en kwam op voorsprong tegen de niet scorende De Hypotheker/Detalis formatie. Met het inbrengen van Dennis de Wit kantelde de wedstrijd in het voordeel van Korbatjo en werd er ook weer gescoord. De Wit bracht zijn team naast TOGO en Ruby Vermaas en Alex de Reus breidden de score verder uit naar een 8-10 tussenstand.

De ploeg uit Goes deed nog even wat terug, maar via benutte afstandsschoten van opnieuw Dennis de Wit en Alex de Reusbraken de Beijerlanders definitief het verzet van de Zeeuwen en kon er bij een eindstand van 9-12 tevreden worden geconstateerd dat het een zeer succesvolle middag was geweest in Goes. Want ook Korbatjo 2 bond het tweede team van TOGO aan de zegekar en pakte daardoor ook twee belangrijke punten van een directe concurrent.

 

Door deze overwinning is Korbatjo gestegen naar de 4e plaats in de poule en heeft het een flink gat geslagen naar de onderste regionen. Zaterdag 20 mei staat er weer een wedstrijd in Goes te wachten. Ditmaal tegen Blauw Wit, wat de punten tegen degradatie hard nodig heeft. Ook voor Korbatjo is het nog geen gelopen koers en daarom is ook dit weer een belangrijke wedstrijd. Aanvang is 15.45 uur.

 

Doelpuntenmakers Korbatjo: Alex de Reus (3x), Abe Lorenz, Carlo van Veen en Dennis de Wit (allen 2x), Anne van Nes, Chaim Reedijk en Ruby Vermaas (allen 1 x)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren