ZBVH na winst nieuwe koploper in de strijd om de 2e periodetitel.

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Afgelopen zaterdag heeft ZBVH uitstekende zaken gedaan in de strijd om de 2e periodetitel door met 3-0 thuis te winnen tegen FC Vlotburg.

Voorafgaand :

Bij ZBVH zag aanvoerder Mark Burger zijn broer Wouter afgelopen donderdag nog verrassend  winnen van Fiorentina in de  halve finale van de conference league .

ZBVH mist deze middag twee belangrijke schakels die de goals kunnen maken te weten  Jarno van der Heiden (werk) en Marvin van der Meijde (vakantie) .  Sido Milot de zoon van de trainer , mocht derhalve deze middag zijn opwachting maken in de basis . 

Bij de tegenstander raakte hun keeper Nino Noordijk vorige week ernstig geblesseerd in de uitwedstrijd tegen WFB.

Wedstrijdverloop;

Op een zonovergoten sportcomplex  Hercules floot dhr T.W.N  Mulder af om 14:30 uur.

Wie dacht dat ZBVH weinig kansen zou creëren deze middag vanwege het ontbreken van eerder genoemde doelpuntenmakers kwam bedrogen uit.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of de wekelijks uitblinkende libero Twan Breure,  dribbelde zomaar een man of vier voorbij en werd pas in het strafschopgebied van de tegenstander een halt toe geroepen.  Dit was het startsein voor een aantrekkelijke eerste helft waarbij Jimmy Andeweg na een kwartier spelen zijn vrije trap zag worden gestopt door de keeper van FC Vlotburg. Kort daarna was Andeweg weer dichtbij een goal maar zijn inzet ging net langs de paal.

Alleskunner Twan Breure gaf kort daarna een weergaloze lange bal van achteruit op de sprintende Sido Milot die in 1 keer alleen voor de keeper werd gezet echter diens inzet werd geblokkeerd door de uitkomende keeper .

Ondertussen konden de gasten uit Hellevoetsluis weinig inbrengen tegen de gesloten defensie van de Herculianen.

Het kansenfestijn werd door de Zuid-Beijerlanders voortgezet toen centrale verdediger Mike Andeweg ineens de bal op het hoofd legde van Sander van Pelt wiens kopbal maar millimeters naast ging.  De tweeling broer van Mike , Jimmy Andeweg  , stuitte kort daarna weer op de keeper die deze middag de  eerste keeper van de mannen uit Hellevoetsluis  uitstekend  verving.

Na goed een half uur spelen kwam  de thuisploeg dan toch geheel verdiend op voorsprong , niemand minder dan invaller Sido Milot verscheen plotseling vrij voor de keeper en tekende  beheerst  voor de 1-0.

Met een 1-0 voorsprong werd de rust ingegaan.   

Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Vlotburg creëerde nauwelijks kansen en ZBVH daarentegen reeg kans op kans aaneengesloten zonder echt goed te voetballen.

Zo viel eindelijk de verlossende 2-0 in de 60e minuut , de opgekomen libero Twan Breure kreeg de bal teruggekaatst in het vijandelijk strafschopgebied en kon nog net met de punt van zijn schoen de voorsprong uitbreiden.

Daarna was de beurt aan de ingevallen aanvaller Koen de Koning ,  zijn wekelijkse tomeloze inzet werd deze middag  beloond toen hij zich knap vrijmaakte en beheerst de veilige  3-0 op het scoreboard bracht van de roodzwarten.

Dit was ook meteen de einduitslag,

In de absolute slotfase was er nog een smet op een verder vlekkeloze middag toen de reeds uitgevallen Jimmy Andeweg  zijn 2e gele kaart ontving na commentaar. Dit is een grote aderlating voor ZBVH in de weken van de waarheid want sterkhouder Andeweg is nu geschorst voor het zeer belangrijke uitduel volgende week op s Gravendeel.

 

Conclusie;

ZBVH doet uitstekende  zaken deze middag en is nu zelfs koploper in de strijd om de 2e periodetitel daar  concurrent GHVV 13   vandaag verliest van WFB.

ZBVH blijft ook voor de 11e  keer !  oprij ongeslagen en heeft in die reeks maar liefst 27 punten behaald en een doelsaldo van 17 voor en slechts 4 tegen.  Een ongelofelijke prestatie en een ware Houdini  act van een ploeg die in het begin van 2023 nog in degradatienood verkeerde en toen overschakelde naar het uitermate succesvol gebleken 5-3-2 systeem.   

Ongeacht de uitslagen van volgende week zal op  27 mei ( noteert u het maar vast in uw agenda)  de  apotheose van het seizoen op sportcomplex  Hercules plaatsvinden in  een rechtstreeks duel tussen ZBVH  en GHVV 13  met als inzet de 2eperiodetitel. 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren