11 jarige Liv Jägers uit Mijnsheerenland kwalificeert zich voor EK zeilen in Griekenland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Liv in actie tijdens een training in Santa Pola Spanje. - Foto PR

De 11-jarige Liv Jägers heeft zich gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap Optimist zeilen 2023. In juni reist de jonge zeilster af naar Thessaloniki in Griekenland, waar van 15 – 22 juli het EK plaatsvindt. De Optimist klasse is wereldwijd de grootste jeugdklasse in het zeilen. 

De in Mijnsheerenland wonende jonge zeilster leerde op haar achtste jaar zeilen op de Kralingse Plas in Rotterdam, bij de Koninklijke Nederlandse Roei & Zeilvereniging De Maas. Sinds 2022 maakt Liv deel uit van het NTT, het Nationale Talenten Team van de Optimist Club Nederland. Het team traint in binnen- en buitenland en leidt jonge talentvolle zeilers op.

Liv zit in het laatste jaar van De Boomgaard school in Mijnsheerenland. Na de zomervakantie gaat ze naar het Hoeksch Lyceum in Oud Beijerland. Het TV programma Zappsport maakte eerder een reportage over Liv op het water. Haar oudere broer Ole werd in 2021 Nederlands Kampioen in de Optimist.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren