Korbatjo promoveert naar 1e klasse, Coach Marcel Versteeg en leider Leen Hokke nemen afscheid

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Zaterdag 17 juni stond de wedstrijd tegen OZC op het programma. Waar Korbatjo zich vorige week al had kunnen verzekeren van promotie, liet ze dat liggen, dus was het deze wedstrijd erop of eronder voor de hoofdmacht. 

Nadat Korbatjo 2 eerder die middag een remise behaalde tegen de reserves van OZC was het de beurt aan de formatie van Marcel Versteeg om onder tropische omstandigheden minimaal een punt uit het vuur te slepen. Directe concurrent OZC kon, ten koste van Korbatjo, ook nog promoveren, maar men moest dan de Beijerlanders verslaan.

De Hypotheker/Detalis formatie begon scherp aan de wedstrijd en kwam op een 0-3 voorsprong door goals van Chaïm Reedijk, Iris Nienhuis en Alex de Reus. OZC deed wat terug door de 1-3 te maken, maar aan de andere kant volgde direct een antwoord door twee rake afstandsschoten van Chaïm Reedijk. De thuisploeg probeerde aan te haken, maar Korbatjo gaf OZC geen moment het idee dat er wat te halen was. Chaïm Reedijk en Alex de Reus namen hun team bij de hand en waren aanvallend niet te stoppen. Ook Anne van Nes deed een duit in het zakje door een strafworp te benutten en zodoende stond er bij het rustsignaal een stand van 5-13 op het scorebord. Een ongekende weelde voor Korbatjo, dat dit seizoen de nodige tegenslagen kreeg te verwerken.

Ondanks de enorme voorsprong en het vertoonde spel benadrukte coach Versteeg dat de hoofdmacht niet te makkelijk mocht gaan denken over de wedstrijd. OZC is een makkelijk scorende ploeg en kunnen zichzelf goed in de wedstrijd terug knokken. 

Na de duidelijke instructies van de hoofdtrainer werd het tweede bedrijf leven in geblazen door scheidsrechter Budding. Korbatjo opende ook nu erg sterk en liet geen spaan heel van OZC. Bij de stand van 5-14 sputterde de thuisploeg nog even tegen, maar daarna was het over met de tegenstand. Liefst elf maal werd er door Korbatjo gescoord, zonder een doelpunt tegen te krijgen.

Een hoofdrol hierin was wederom voor topscoorder Chaïm Reedijk, maar ook Ruby Vermaas liet zich  met diverse rake afstandsschoten gelden Dat deden ook Abe Lorenz, Carlo van Veen, Aranka van Veen en invaller Anouk van der Kraan, zodat iedereen op het scoreformulier terecht kwam. Met een monsterscore van 9-27 wist Korbatjo het veldseizoen op een prachtige wijze af te sluiten, was promotie naar de 1e klasse een feit en tegelijkertijd de kers op de taart van dit seizoen!

Doelpuntenmakers:

Chaïm Reedijk (10x), Alex de Reus (5x), Ruby Vermaas (4x), Carlo van Veen en Abe Lorenz (beiden 2x), Aranka van Veen, Anne van Nes, Iris Nienhuis en Anouk van der Kraan (allen 1x)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren