Beste Shantykoor van Nederland Shantykoor de Hoeksche Waard maakt driedaagse koorreis door Duitsland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Shantykoor de Hoeksche Waard tijdens hun koor tour door Duitsland - Foto Joke Kortekaas

 Topartiesten hebben tegenwoordig de beschikking over zaken als een professionele geluidsinstallatie met perfecte speakers en dito microfoons. Daarnaast verplaatsen zij zich in een comfortabele toerbus met een ervaren chauffeur achter het stuur. En wat te denken van een eigen bouwploeg? U weet wel, dat zijn de stoere mannen die voor dag en dauw al op pad zijn om alle attributen tijdig klaar te zetten. De afgelopen dagen was dit het geval met het beste shantykoor van Nederland…. het ‘Shantykoor De Hoeksche Waard’ onder leiding van Paula van Wanrooy. De partners van de koorleden waren ook van de partij. Dat vergroot het groepsgevoel. Uw verslaggever reisde mee en constateerde dat niets aan het toeval werd overgelaten. Het betrof deze keer geen optreden in de regio maar een driedaagse koorreis naar Duitsland.

Vanuit Nederland ging het afgelopen vrijdag via Maastricht naar de verblijfplaats Trier aan de Moezel. De dag daarna werd er opgetreden in het plaatsje Piesport. ‘Capitano’ Paula van Wanrooy wist mensen uit het Duitse publiek over te halen om te komen meezingen op het podium. Het werd een levendige show tijdens het Sommerfest in Piesport. Zeker de Duitstalige nummers konden op veel bijval rekenen. Tijdens de reis werd in de toerbus de muziek verzorgd door DJ Chris en, u raadt het al, alles werd meegezongen. Op zondag stuurde chauffeur Sjaak de bus richting Mol in België waar het slotdiner werd genuttigd. In de plaatselijke uitspanning was een show aan de gang. Ook daar werd uiteraard veel meegezongen maar daarnaast kon er heerlijk worden gedanst. Uw verslaggever overweegt serieus om zich aan te melden bij het koor.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren